twitter facebook steam
Toplam 2 sayfa 12 SonuncuSonuncu
Konuda toplam 12 mesaj bulunuyor.

Her Mevkide Bulunması Gereken Ortak Özellikler

Football Manager Bölümü Kategorisinde ve Oyun Rehberleri Forumunda Bulunan Her Mevkide Bulunması Gereken Ortak Özellikler Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Bu konuda size bütün mevkilerde ki(kalecisinden tut forvete kadar) oyuncularda olması gereken ortak özellikleri tanıtmaya çalışacağım. Pas : ''Dar alanda ...

Anahtar Oyuncu Injection - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    06 Ocak 2011

Her Mevkide Bulunması Gereken Ortak Özellikler

Bu konuda size bütün mevkilerde ki(kalecisinden tut forvete kadar) oyuncularda olması gereken ortak özellikleri tanıtmaya çalışacağım.

Pas :
    ''Dar alanda kısa paslaşmalar'' filminden bir replikte denildiği gibi ''üç doğru pas %90 goldür''.

Bildiğiniz gibi pas futbolda ki temel kavramdır. İyi paslaşan takımlar gerek oyunda gerek reel hayattaki futbolda başarıyı yakalayan takımlardır. Kalecisinden tut forvetine kadar takımın her bireyinde olması gereken bir özelliktir. Eğer başarı yakalamak istiyorsanız takımınızı pas yeteneği iyi olan oyuncularla kurmaya özellikle dikkat edin.
    Bir Real Madrid sempatizanı olarak itiraf etmem gerek ki günümüz futbolunda da bunu en iyi yapan takım Barcelona.

Takım Oyunu : Futbol bir takım oyunudur. Dünyanın en iyi futbolcusu olarak kabul ettiğimiz kişiler bile tek başına takımını taşıyamazlar. Takım içindeki her birey mutlak bir birlik ve beraberlik içinde olmalıdırlar. Bir diğer deyişle sahadaki 11 kişi de aynı şeyi düşünmelidir. Aksi takdirde ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar başarıya ulaşamazlar.

Takım oyunu sadece futbol için değil gerçek hayatınız içinde vazgeçilmez bir kuraldır. Ancak takım halinde çalışarak zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.

Konsantrasyon : Konsantrasyon bu özellikler arasında sanırım en önemli olanı. Konsantre olmayan futbolcu ne düzgün pas yapabilir ne takım halinde oynamayı başarabilir ne de oyuna herhangi bir katkı da bulunabilir. Gördüğünüz üzere de konsantrasyonu üst seviye de olan oyuncular her zaman parlamıştır. Yeteneksiz fakat konsantre bir oyuncu , yetenekli fakat konsantre bozukluğu olan bir oyuncudan her zaman daha fazla verim verir.

Bence buna en güzel örnek Gennaro Gattuso ' dur. Mükemmel diyebileceğimiz yetenekleri bulunmamasına rağmen her maç gözlerinde görülen hırs ve konsantre onun her zaman üst düzey bir futbolcu olmasını sağlamıştır.

Kararlar - Kararlılık : Çoğu insan karar vermekte zorlanır. Bu yüzden gerek futbolda gerek diğer sporlarda gerekse reel hayatta doğru karar veren ve bunu kararlılıkla uygulayan insanlar her zaman ön plana çıkar. Sanırım günümüz futbolunda da bu yönüyle en fazla dikkat çeken oyuncu Andres Iniesta.

Topsuz Alan :
    Futbol değişkenli bir oyundur. Bazen rakibiniz kapanır bazen önde baskı yapar. Her iki durumda da ön plana çıkan özellik off the ball yani topsuz alan özelliğidir. Bazı kişiler bu özelliğin sadece forvetlerde olması gerektiğini geri kalan mevkilerdeki oyuncularda olmasa da olabileceğini söyler fakat ben buna tamamen karşıyım. Topsuz alan özelliği her mevkide ki oyuncu için vazgeçilmez özelliklerden birisidir. Bir oyuncuyu diğerlerinden farklı kılan özelliklerin başında gelir. Bununda en iyi örneği Klass Jan Huntelaar.

Dayanıklılık : Futbol uzun ve yorucu bir spordur. Kazanmak için 90 dakika boyunca oyundan düşmemeniz gerekir. Bu yüzden dayanıklılık oyuncular üzerinde önemli bir faktördür. Gollerin çoğunluğu 70. dakikadan sonra gelir. Bu golleri yiyen değilde atan olmak istiyorsanız mutlaka dayanıklı oyuncuları kadronuzda bulunmanız gereklidir.

Çalışma Azmi :
    Çalışma azmi maç motoruna arka planda etki eden oyuncunun ne kadar istekli oynayacağını belirleyen çok önemli bir özelliktir.

Kalite olarak daha düşük olan takımların yaptığı süprizlere hepimiz daha önce şahit olmuşuzdur. Şüphesiz bunun en önemli etkeni çalışma azmidir. İnançlı , azimli oyuncular her zaman futbolda ayrı bir yer tutmuştur.

Reel yaşantınızda da bu özelliğin önemini öğretmenleriniz , ebeveynleriniz , büyükleriniz çok defa söylemiştir. Her insanda olan bir özellik değildir. Buna sahip olanlar gerçekten ayrıcalıklıdır.
    Bu özelliğe örnek olarak gösterilebilecek nadir oyunculardan birisi bence Higuain' dir.

Konu Injection tarafından (16 Ocak 2012 Saat 21.58 ) değiştirilmiştir.
    Onderkor, SyNdRoMe, TDurden ve 3 üye daha bu mesajı beğendi

Gelecek Vaadeden Efdal95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    09 Aralık 2010
    Nereden
    Ankara
    Bloglar
    1
    Yazdıklarının hepsine katılıyorum ama bence bir özelliği unutmuşsun ki bu en önemli özelliktir: Çalışma Azmi
    Çok faydalı bir paylaşım dostum sağ olasın

Gelecek Vaadeden nbaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    08 Nisan 2011
    Nereden
    Adıyaman
    Alıntı Efdal95 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yazdıklarının hepsine katılıyorum ama bence bir özelliği unutmuşsun ki bu en önemli özelliktir: Çalışma Azmi
    Katılıyorum Çalışma Azmi de çok önemli bence.

Katılış
    06 Ocak 2011
    Alıntı Efdal95 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı nbaaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Katılıyorum Çalışma Azmi de çok önemli bence.
    Çalışma azmini yazacaktım fakat bu özellikle maç içindeki bir etken olmadığı için yazmaya gerek görmedim. Daha çok diğer özelliklerini geliştirmesi için olan isteğini belirtiyor bu özellik.

Gelecek Vaadeden nbaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    08 Nisan 2011
    Nereden
    Adıyaman
    Aslında sen de haklısın. Maç içinde genel bir özellik değil. Futbolcunun kendini geliştirmesi ile ilgili..

Anahtar Oyuncu OlleDemens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    12 Eylül 2009
    Nereden
    İstanbul
    Alakası yok, çalışma azmi oyuncunun maç içerisindeki çalışkanlığını, hırsını belirten bir özellik.

Gelecek Vaadeden Tolga JR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    12 Mart 2011
    Nereden
    Manisa
    Alıntı OlleDemens Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alakası yok, çalışma azmi oyuncunun maç içerisindeki çalışkanlığını, hırsını belirten bir özellik.
    aynen katılıyorum, örnek sabri sarıoğlu

Katılış
    06 Ocak 2011
    Yorumlarınızı göz önünde bulundurdum ve ekledim. Başka tavsiyeler olursa fikir alışverişiyle güzel bir rehber yapmış oluruz beraber.
    OlleDemens bunu beğendi.

Mentor SyNdRoMe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    09 Ocak 2009
    Nereden
    İzmir
    Pas kısmına çok katılmıyorum. bulunsa iyi ama her mevki için bir zorunluluk değil bana göre.

Konsantrasyona hiç katılmıyorum. şunu unutmayın ki bu bir oyun. reelde elbette çok önemli ama oyunda özellikle kanat oyuncularında hiç bi önem arz etmiyor bence.

Keza off the ball'da öyle. sadece forvetlerde bakıyorum ben. ama kanatlarda falan bulunsa da iyi olur. bi stoper için OYUNDA hiç bir anlamı yok off the ball'un. positioning çalışır savunmacılar için. aynı durum forvetlerde ki positioning içinde geçerli. forvette de off the ball çalışıyor positioning'in hiç bi önemi yok.

work rate yani çalışma azmi(determination yani hırs, kararlılık diye çevirilen şeyden bahsetmiyorum) de bulunmalı bence arkadaşların dediği gibi. hırsla çalışkanlığı karşılaştırmamak lazım. ikisi de saha içinde etkilidir. istenirse çok geliştirilebilir bu liste. cesaret eklenebilir mesela, fiziksel özelliklerin çoğu eklenir, gizli özelliklerden temperament ve consistency eklenir. uzadıkça uzar.
    Follow your own path and let the others talk.
    DANTE
    ÖZEL MESAJDAN OYUNLA İLGİLİ SORU SORMAYIN!
    twitter.com/SyNdRoMe23

Gelecek Vaadeden kartal24 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    21 Aralık 2010
    Nereden
    Tüm Türkiyeden
    gerçekten güzel bilgiler

Toplam 2 sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)

araba oyunları araba oyunları araba oyunları oyna araba oyunu bebek oyunları Dora Oyunları Dora Oyunları futbol oyunları Futbol Oyunları motor oyunları oyun oyna oyunlar oyunlar OYUN OYNA