Arkadaşlar tavsiyemdir.Turnuva maçında beni bu konuşmalar sayesinde mucizevi bi' şekilde eledi bu şahıs.
Football Manager Bölümü Kategorisinde ve Oyun Rehberleri Forumunda Bulunan Takım konuşması rehberi Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Football Manager için olan bu rehber takım konuşmalarını özellikle maç arasında yapılan takım konuşmalarınızı mükemmelleştirmek için hazırlanmıştır.Bu rehberle maç skoru ...
Football Manager için olan bu rehber takım konuşmalarını özellikle maç arasında yapılan takım konuşmalarınızı mükemmelleştirmek için hazırlanmıştır.Bu rehberle maç skoru ne olursa olsun maçı lehinize çevireceksiniz.Rakibiniz ne kadar iyi olursa olsun,hangi takıma karşı oynadıgınız hiç fark etmez.Rakip size karşı kolay bir maç çıkaramıycak.Takım konuşması Football Manager'de degişmeyen bir etmen.2006'dan itibaren konmasıyla birlikte önemli bir yer kazandı.Son yıllarda bu konuşmaların önemi daha da arttı.Bu ufak detaylar maçın kaderini degiştirir.Konuşmada yapacagınız hatanın geri dönüşü çok zordur.
Bu rehberi tecrübe ile edindiğim bilgilere dayanarak yazıyorum.10.2.0 ve 10.3.0 sürümlerinde oynadığım takımlarda 90 dakika yapılan konuşmalara büyük bir özenle yaklaştım.Örn: Şampiyonlar Ligi Yarı final maçı : Kasımpaşa – Real Madrid maç oranları Kasımpaşa:10.00 Beraberlik: n/A Real Madrid: 1.30.Oyuncular ve taraftarlar rehavet içinde;maç başı yapacagınız konuşma : “Baskı yok” veya “Şans Dile”.Konuşma sonucu ne olacak? Favori gösterilen Real Madrid hiç beklemedigi bir şeyle karşılacak.Kasımpaşa ilk yarı oyuna hakim ve kendinden oldukça emin bir oyun ortaya koyacak.Sonuç Kasımpaşa 1-0 Real Madrid.Ama maç evinizde oldugu için “Şans dile” seçenegini kullanmanızı öneriyorum.
Takım konuşmasının gücü karşısında taktigin hiçbir önemi yoktur.Dogru konuşmayı yapmadıgınız sürece en iyi taktikler bile sonuç vermez.Taktigin önemi tabiki maçlarda büyük öneme sahip ama konuşma dogru yapılmadıgı zaman taktikten tam verim alamazsınız.
Takım başında yapılması gereken konuşmalar şu şekilde.
1-Evinizdesiniz ve açık ara favorisiniz.”Galibiyet bekliyorum”
2-Evinizdesiniz ve maç oranlarında az bir farkla öndesiniz veya geridesiniz. “Bu maçı kazanabilirsiniz”
3-Evinizdesiniz ve rakibiniz açık ara favori “ Şans Dile” veya “Baskı Yok”
4-Deplesmandasınız ve rakibiniz agır favori “Baskı yok”
5-Deplesmandasınız ve maç oranları birbirine yakın “Bu maçı kazanabilirsiniz”
6-Deplesmandasınız ve favorisiniz “Galibiyet istiyorum” veya “ Bu maçı kazanabilirsiniz”
Devre Arası konuşmaları
1-Evinizdesiniz ve maçta 1 farkla yeniyorsunuz.Bu sakın sizi yanıltmasın her an gol yiyebilirsiniz veya rakip takım ateşlenip size baskı kurabilir.”Performansınızı Düşürmeyin” veya “Cesaret“
Devre arasında bazı oyunculara kişisel talimatlar vermek zorundasınız.6 ve 6 puanın altında oynayanlara “Hayal Kırıklıgı” 6 ve üstüyle oynuyanlara “Memnunum”
2-Evinizdesiniz ve 2 veya daha fazla farkla öndesiniz. “Performansınızı düşürmeyin”
3-Evinizdesiniz ve 1 golle yeniliyorsunuz.Moralleri iyiyse “Hayal Kırıklıgı” moralleri kötüyse “Cesaret”. Performansı iyi olanlara fırça çekmeyin kişisel konuşmadan memnunum diyinki o oyuncunun performansı düşmesin.
4-Evinizdesiniz ve 2 veya daha fazla farkla yeniliyorsunuz. “ Hayal Kırıklıgı”
5-Evinizdesiniz ve maç berabere.Performansına göre puan vermeniz gerekiyor 6.5 üstüyse “Kazanabilirsiniz” altıysa “Hayal Kırıklıgı”
Deplesmanda da bu konuşmaların aynısını yapabilirsiniz.Çok farklı birşey yapmıyorsunuz.
Maç sonunda yapılacak konuşma
Maç Performansına göre konuşma yapmanız gerekiyor .Oyuncularınızın çogu 6.5 ve 8 aralıgında ise “Memnunum” 8 ve üzeriyse “Heyecan vericiydi”. Puanlarına göre kişisel konuşmalar vermeniz gerekiyor. 6 ve altında bir puan ise “Hayal Kırıklıgı” seçmelisiniz.Bu davranışınızla oyuncu yaptıgı hatayı kabullenebilir veya haksız bulabilir.Ancak bu olay performansına olumlu bir şekilde yansıyacaktır.
Bu konuşmalarla Fm09 ve Fm10 serilerinde çok maç çevirdim.Örn: Sampdoria-Sivasspor ilk yarı 3-0 yenik.İkinci yarı 4-3.Sivasspor-Kasımpaşa ilk yarı 3-0 yenik.İkinci yarı Kasımpaşa 5-4 yeniyor.
Football Manager 2011 Maç Görüntüleri
Türkiye Kupasını Alamaz Dedikleri Belediye,Trabzon'dan kupayı aldı.Hemde Bank Asya'da mücadele ederken.
Kasımpaşa 3-0 geriye düştügü Galatasaray karşısında 90+4'te attıgı golle 4-3 kazandı.
Takım Konuşmasının En Güçlü Kanıtı
Batistuta tarafından yapılan Taktik yarışmasında taktigim 10 puan topladı.Kasımpaşa'yı şampiyon yapan taktiğin Kayserispor'da böyle sonuçlanması herşeyi anlatıyor.
Galibiyetin Ucundan Döndügüm Real Madrid maçı takımım Kasımpaşa
Takım Rehberinden faydalanıp konuşmanın işe yaradıgına inananlar
Takım Konuşması + Dogru Taktik = Galibiyet
Mert Levent
FmGraphics.net
İzinsiz HİÇBİR YERDE YAYINLANAMAZ!!!!!
Konu L[4]mp[4]rd tarafından (09 Ağustos 2011 Saat 05.01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Fm11 ssleri
Önceden buna benzer bir rehber okumuştum, coğu tüyoyu önceden biliyordum. Sağol yararlı bilgi![]()
Gücüne güç katmaya geldik,
Formanda ter olmaya geldik,
Beşiktaş seninle ölmeye geldik.. BEŞİKTAŞ
Barbaros meydanında dün gibi sevdan,
Derin bir nefes çektik abbasağadan,
Bir umudum sensin anlıyormusun,
Hayat yaşanmıyor ki senle olmadan Beşiktaş seninle ölmeye geldik.. BEŞİKTAŞ
Çok yararlı bilgiler.Küçük ama çok önemli ayrıntı bunlar.Her başarının arkasında çok küçük bir ayrıntı olduğuda gerçek![]()
Şükürler olsun ki Galatasaraylıyım . Başımız Dik , Alnımız Ak.
Önemli ayrıntılar. Daha önceden kullanmazdım ama şimdi deneyip etkisini göreyim.
önceden pek önem vermiyordum ama gerçekten işe yarıyor
Bu mu işe yaradı benim oyuncular mı aşka geldi bilmiyorum ama interi deplasmanda 3-2 ile geçtim takımım GALATASARAY![]()
Teşekkürler..
Gerçekten de işe yarıyor; Beşiktaş ile ilk yarıyı 7.bitirmiştim ama konuşmalara önem verdikten sonra tam 5 maç üst üste kazanarak 2.liğe yerleştim..
Ellerine sağlık, güzel rehber olmuş..
Teşekkürler Oyunu Etkiliyor Gerçekten..![]()
Şu an 2 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 2 konuk)