twitter facebook steam
Toplam 5 sayfa 123 ... SonuncuSonuncu
Konuda toplam 42 mesaj bulunuyor.

Bir Antreman programı nasıl hazırlanır

Football Manager Bölümü Kategorisinde ve Oyun Rehberleri Forumunda Bulunan Bir Antreman programı nasıl hazırlanır Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Şimdide Size kendi antreman programımızı nasıl hazırlayacağız onu göstermeye çalışacağım.Bu rehber sayesinde artık antreman la ilgili hiçbir eksiğiniz kalmayacak .Hadi ...

Takım Oyuncusu NicolaZigic57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    22 Aralık 2008
    Nereden
    Sinop/İstanbul/Kütahya

Cool Bir Antreman programı nasıl hazırlanır

Şimdide Size kendi antreman programımızı nasıl hazırlayacağız onu göstermeye çalışacağım.Bu rehber sayesinde artık antreman la ilgili hiçbir eksiğiniz kalmayacak .Hadi başlayalım..

Tüm bu rehbere başlamadan önce bilmemiz gereken en önemli özellikler aşağıda gösterilmiştir..

Dayanıklılık: Çalışma Oranı, Dayanıklılık, Güç, Sağlık
    Aerobik: Çeviklik, Denge, Hız, Hızlanma, Refleksler, Zıplama
    Taktikler: Kararlar, Önceden Sezme, Pozisyon Alma, Takım Oyunu, Topsuz Alan
    Top Kontrol: İlk Temas, Kafa, Özel Yetenek, Teknik, Top sürme
    Savunma: Konsantrasyon, Markaj, Top kapma
    Ofansif: Yaratıclık, Pas
    Şutlar: Bitiricilik, Soğuk kanlılık, Uzun şut
    Duran Toplar: Frikik, Korner, Orta Yapma, Penaltı, Uzun Taçlar
    Kaleci: Ayak Gücü, Birebir, Elle Kontrol, Hava Üstünlüğü, Top Atma

İlk olarak Takım ekranından Antreman bölümüne gelelim ve yeni antreman ibaresine tıklayalım ve ona numara veya isim verelim . Ben genel olarak hızlı ve kolay olsun diye numara verdim. Ama siz her bölgeye özel olarak isim verebilirsiniz . Örneğin ; Kaleciler , forvetler , defans bekler veya defans göbek diye isimlendirebilirsiniz.

Şimdi isim veya numarayı verdikten sonra örnek olarak kalecileri çalıştıracağımız programı hazırlayalım . Ben Sakaryaspor da hazırladığım bu programla kolay kolay gol yemiyorum . Ama birde tüm bunlarla beraber hocalarımız çok önemli bunun için antreman güçlendiricisi rehberine de bakmanızda fayda görüyorum . Benim sakaryada ki kaleci koçum yetersiz geldiği için şu an biraz sıkıntılı ama ilerleyen yıllarda kalecilerle ilgilenmesi yüksek olan bir koç transferi yapacağım. İşleme geri dönecek olursak benim hocalarımın da yetersizliğinden dolayı biraz antreman seviyesini düşük tutmak zorunda kaldım . Ama eğer iyi hocalarınız varsa bu seviyeyi ağıra hatta daha da ağıra çekebilirsiniz . İşlemde göründüğü gibi Fiziksel olarak yükselmesini sağlayan ibreler orta seviyede bunun sebebi fitnees (form) koçlarımızın kalitesiz olması ve biz şimdilik orta seviyeye aldık . Öte yandan kalecilik çalışmasını çok fazla yaptık böylece kalecilik özellikleri artacak . Diğer bölümlere gelirsek taktik bilgisi oyuncunuzun takım oyununda nasıl bir rol alması sağlayan bir opsiyondur . Ve bu opsiyon aynı zamanda oyuncunun zihinsel özelliğini de yükseltir . Diğer bir opsiyonda top kontrol dür . Yani rakip ataklarını bir kalecinin nasıl karşılayacağını belirleyen elle tutma yumruk eğilimi gibi özelliklere etki eden bir opsiyondur . Bununla beraber defansınızın geri paslarını da ne şekilde karşılayacağını da belli eder . Şut çalışması topu oyuna sokma gibi özelliklere etki eder . Duran toplar ise bir kalecinin nasıl isabetli bir degaj kullanmasını etkileyen bir opsiyondur.

Ve defansa geçecek olursak fizikselimizde bir değişiklik yok unutmayın fizikseli yüksek tutmamız için hocaların iyi olması gerekli aksi halde sakatlık problemleri başınızı ağrıtabilir . Devam edelim. Sırada taktik ve top kontrol opsiyonları var biz bu seçenekleri yüksek yaptık çünkü bir defans oyuncusu topu kaptığında iyi bir şekilde topu çıkarmalı ve oyunu defanstan iyi kurmalıdır . Defans opsiyonu ise oyuncunun top kapma markaj pozisyon alma gibi defansif özelliklerini etkiler . Ona göre seçmelisiniz . Bir defans oyuncusu ne kadar defansifte olsa kornerlerde çıkmalıdır . Çünkü iyi bir kafa vurma özelliğine sahiptirler . Bu yüzden atak çalışmalarını az da olsa yapmak en akıllıca olanı olacaktır.
    Şut ve duran top opsiyonları , defansın topu isabetli bir şekilde atmasını , özellikle hedef adam kullanan takımlarda iyi paslar atabilmesini sağlar .

Orta saha sistemimizde forvet ve defansın opsiyonlarının tümünü içine alır . Ama siz ofansif veya defansif orta sahalar için ayrı bir program yaparsanız daha fazla verim alırsınız.

Forvet ise defansif opsiyonların minimum olduğu , ofansif opsiyonların maksimum olduğu bir sistemle oluşturulmalıdr . İlk bölümde sistemin temelini vermiştim . Artık takımınızın ihtiyacına göre sistem hazırlamak size kalmış . Umarım yararı dokunur . Yeni bir rehberde birlikte olmak dileğiyle…

Bol fmler dilerim..

Hazırlayan:Selçuk CAN
    Herhangi bir alıntı halinde NicolaZigic57 adlı kullanıcıdan izin alındığı taktirde yayınlanabilir.

Bu rehber NicolaZigic57 tarafından Fmgraphics.net adına yapılmıştır.
    Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
    M.Kemal Atatürk

Wonderkid The Dark Angel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    25 Ekim 2007
    Nereden
    İstanbul\Küçükçekmece
    Eyvalllah sağolasın
    Nam-ı Deqer ''ARes''

iletişim : fast_handsome@windowslive.com

you'll never walk alone Cemal Kılıç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    01 Ocak 2009
    Nereden
    Ankara
    Teşekkürler..

MeLih Razor_332 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    14 Aralık 2008
    Nereden
    The Paris of the East
    Teşekkürler

Kavgamsın, Sevdamsın, Davamsın, YaLnızLığımsın, KimsesizLiğimsin, Öfkemsin, Sevgimsin, Sen benim Yüreğimsin…
    Hüznümde göz pınarLarımdaki bir damLa yaşsın,
    Sevincimde havaya kaLkan yumruğum,
    Boş vermişLiğimde beni yeniden hayata bağlayansın.
    KaLbimi fetheden Sarının Laciverte sevdasını karşılayabilen yegâne sözcüksün FeNeRBaHÇeM..!!

Yıldız Oyuncu Majesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    19 Kasım 2007
    Nereden
    İstanbul
    Teşekkürler

Çok Sıcak Ömer Aktaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    27 Haziran 2007
    Nereden
    Eskişehir
    Çok teşekkur ederım buna ihtiyacım vardı

Gelecek Vaadeden slxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    22 Aralık 2008
    Nereden
    İstanbul
    tteşekkürler

Takım Oyuncusu [Elem_Kelem] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    09 Ekim 2007
    Nereden
    Uefa'dan
    rehbermatiksin abi.
    ArdaTuranEmreÇolak

Galatasaray'ın çocukları

Genç Star WariorOfTheLost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    13 Mart 2009
    Nereden
    Ankara
    teşekkürler dostum

TDulgerci Viper Thorne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    16 Mart 2009
    Nereden
    YaLı / İzmir
    Faydalı olur umarım teşekkürler

Toplam 5 sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

araba oyunları araba oyunları araba oyunları oyna araba oyunu bebek oyunları Dora Oyunları Dora Oyunları futbol oyunları Futbol Oyunları motor oyunları oyun oyna oyunlar oyunlar OYUN OYNA