Eyvalllah sağolasın
Football Manager Bölümü Kategorisinde ve Oyun Rehberleri Forumunda Bulunan Bir Antreman programı nasıl hazırlanır Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Şimdide Size kendi antreman programımızı nasıl hazırlayacağız onu göstermeye çalışacağım.Bu rehber sayesinde artık antreman la ilgili hiçbir eksiğiniz kalmayacak .Hadi ...
Şimdide Size kendi antreman programımızı nasıl hazırlayacağız onu göstermeye çalışacağım.Bu rehber sayesinde artık antreman la ilgili hiçbir eksiğiniz kalmayacak .Hadi başlayalım..
Tüm bu rehbere başlamadan önce bilmemiz gereken en önemli özellikler aşağıda gösterilmiştir..
Dayanıklılık: Çalışma Oranı, Dayanıklılık, Güç, Sağlık
Aerobik: Çeviklik, Denge, Hız, Hızlanma, Refleksler, Zıplama
Taktikler: Kararlar, Önceden Sezme, Pozisyon Alma, Takım Oyunu, Topsuz Alan
Top Kontrol: İlk Temas, Kafa, Özel Yetenek, Teknik, Top sürme
Savunma: Konsantrasyon, Markaj, Top kapma
Ofansif: Yaratıclık, Pas
Şutlar: Bitiricilik, Soğuk kanlılık, Uzun şut
Duran Toplar: Frikik, Korner, Orta Yapma, Penaltı, Uzun Taçlar
Kaleci: Ayak Gücü, Birebir, Elle Kontrol, Hava Üstünlüğü, Top Atma
İlk olarak Takım ekranından Antreman bölümüne gelelim ve yeni antreman ibaresine tıklayalım ve ona numara veya isim verelim . Ben genel olarak hızlı ve kolay olsun diye numara verdim. Ama siz her bölgeye özel olarak isim verebilirsiniz . Örneğin ; Kaleciler , forvetler , defans bekler veya defans göbek diye isimlendirebilirsiniz.
Şimdi isim veya numarayı verdikten sonra örnek olarak kalecileri çalıştıracağımız programı hazırlayalım . Ben Sakaryaspor da hazırladığım bu programla kolay kolay gol yemiyorum . Ama birde tüm bunlarla beraber hocalarımız çok önemli bunun için antreman güçlendiricisi rehberine de bakmanızda fayda görüyorum . Benim sakaryada ki kaleci koçum yetersiz geldiği için şu an biraz sıkıntılı ama ilerleyen yıllarda kalecilerle ilgilenmesi yüksek olan bir koç transferi yapacağım. İşleme geri dönecek olursak benim hocalarımın da yetersizliğinden dolayı biraz antreman seviyesini düşük tutmak zorunda kaldım . Ama eğer iyi hocalarınız varsa bu seviyeyi ağıra hatta daha da ağıra çekebilirsiniz . İşlemde göründüğü gibi Fiziksel olarak yükselmesini sağlayan ibreler orta seviyede bunun sebebi fitnees (form) koçlarımızın kalitesiz olması ve biz şimdilik orta seviyeye aldık . Öte yandan kalecilik çalışmasını çok fazla yaptık böylece kalecilik özellikleri artacak . Diğer bölümlere gelirsek taktik bilgisi oyuncunuzun takım oyununda nasıl bir rol alması sağlayan bir opsiyondur . Ve bu opsiyon aynı zamanda oyuncunun zihinsel özelliğini de yükseltir . Diğer bir opsiyonda top kontrol dür . Yani rakip ataklarını bir kalecinin nasıl karşılayacağını belirleyen elle tutma yumruk eğilimi gibi özelliklere etki eden bir opsiyondur . Bununla beraber defansınızın geri paslarını da ne şekilde karşılayacağını da belli eder . Şut çalışması topu oyuna sokma gibi özelliklere etki eder . Duran toplar ise bir kalecinin nasıl isabetli bir degaj kullanmasını etkileyen bir opsiyondur.
Ve defansa geçecek olursak fizikselimizde bir değişiklik yok unutmayın fizikseli yüksek tutmamız için hocaların iyi olması gerekli aksi halde sakatlık problemleri başınızı ağrıtabilir . Devam edelim. Sırada taktik ve top kontrol opsiyonları var biz bu seçenekleri yüksek yaptık çünkü bir defans oyuncusu topu kaptığında iyi bir şekilde topu çıkarmalı ve oyunu defanstan iyi kurmalıdır . Defans opsiyonu ise oyuncunun top kapma markaj pozisyon alma gibi defansif özelliklerini etkiler . Ona göre seçmelisiniz . Bir defans oyuncusu ne kadar defansifte olsa kornerlerde çıkmalıdır . Çünkü iyi bir kafa vurma özelliğine sahiptirler . Bu yüzden atak çalışmalarını az da olsa yapmak en akıllıca olanı olacaktır.
Şut ve duran top opsiyonları , defansın topu isabetli bir şekilde atmasını , özellikle hedef adam kullanan takımlarda iyi paslar atabilmesini sağlar .
Orta saha sistemimizde forvet ve defansın opsiyonlarının tümünü içine alır . Ama siz ofansif veya defansif orta sahalar için ayrı bir program yaparsanız daha fazla verim alırsınız.
Forvet ise defansif opsiyonların minimum olduğu , ofansif opsiyonların maksimum olduğu bir sistemle oluşturulmalıdr . İlk bölümde sistemin temelini vermiştim . Artık takımınızın ihtiyacına göre sistem hazırlamak size kalmış . Umarım yararı dokunur . Yeni bir rehberde birlikte olmak dileğiyle…
Bol fmler dilerim..
Hazırlayan:Selçuk CAN
Herhangi bir alıntı halinde NicolaZigic57 adlı kullanıcıdan izin alındığı taktirde yayınlanabilir.
Bu rehber NicolaZigic57 tarafından Fmgraphics.net adına yapılmıştır.
Devrimin amacını kavramış olanlar sürekli olarak onu koruma gücüne sahip olacaklardır.
M.Kemal Atatürk
Eyvalllah sağolasın
Teşekkürler..
Teşekkürler
Kavgamsın, Sevdamsın, Davamsın, YaLnızLığımsın, KimsesizLiğimsin, Öfkemsin, Sevgimsin, Sen benim Yüreğimsin…
Hüznümde göz pınarLarımdaki bir damLa yaşsın,
Sevincimde havaya kaLkan yumruğum,
Boş vermişLiğimde beni yeniden hayata bağlayansın.
KaLbimi fetheden Sarının Laciverte sevdasını karşılayabilen yegâne sözcüksün FeNeRBaHÇeM..!!
Çok teşekkur ederım buna ihtiyacım vardı![]()
rehbermatiksin abi.![]()
ArdaTuranEmreÇolak
Galatasaray'ın çocukları
Faydalı olur umarım teşekkürler
Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)