twitter facebook steam
Toplam 2 sayfa 12 SonuncuSonuncu
Konuda toplam 15 mesaj bulunuyor.

Karşı takım talimatları,adaptasyon sorunu,fubolcuların menajere karşı 'dislike'sorunu

Football Manager 2011 Genel Konular Kategorisinde ve Football Manager 2010 Genel Konular Forumunda Bulunan Karşı takım talimatları,adaptasyon sorunu,fubolcuların menajere karşı 'dislike'sorunu Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Aklıma takılan bir kaç soru var ilgilenirseniz sevinirim; 1.Maça girerken karşı takımla ilgili talimatlarda - bu ayağı kullanmaya zorla sağ,sol,zayıf ...

Anahtar Oyuncu OlleDemens - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    12 Eylül 2009
    Nereden
    İstanbul

Question Karşı takım talimatları,adaptasyon sorunu,fubolcuların menajere karşı 'dislike'sorunu

Aklıma takılan bir kaç soru var ilgilenirseniz sevinirim;

1.Maça girerken karşı takımla ilgili talimatlarda
    - bu ayağı kullanmaya zorla sağ,sol,zayıf zaten zayıf olan sağ ya da sol değil mi?
    -kapanma dediği ne oluyor acaba orjinal dilde ne olarak geçiyor ve ne anlama geliyor?

2.Kariyerimde de görebileceğiniz gibi leeds i yönetiyorum 3.ligde, küçük takımlarla oynarken sürekli bir konsantrasyon eksikliği,maça adapte olamama sorunu var bunu nasıl çözebilirim?

3.Kendi menajer profilimdeki özellikler neye göre değişir ve bunların maç içinde oyuncular üzerinde etkisi olurmu mesela taktiksel tutarlılık 20 ise yaptığım taktiklere adapte olmaları daha mı kısa sürer?
    (finansal kontrol,kadro disiplini,kulübe bağlılık,olaylara yaklaşım,taktiksel tutarlılık,yerel oyuncu eğilimi)

4.Maçlardan önce hakem verileri diye bir buton çıkıyor oyun içinde hakemlerin özellikleri ne kadar etkiler maçın kaderini?

5.Maçta tartışmalı bir penaltı oldu mu hemen basın toplantısında size soru olarak geliyor hani ofsayt olsa bakarsın ama penaltının doğru mu yanlış mı olduğunu nasıl görebiliriz ki ?

6.Beckford adlı oyuncum çok iyi oynuyor çok gol atıyor tam formda mesela sonra basında haber çıkıyor işte beckford un performansı çok iyi diye hemen ardından beckford kendini baskı altında hissediyor maçtan önce talimatlarda baskı yok ! dememe rağmen birden bire performansı düşüyor bunu nasıl düzeltebilirim?

7.Oyuncularımın çoğu, iyi gitmemize ve 6.7 üzerinde puan alan oyuncululara kötü bir şey söylemememe,7.2 nin üstünde puan alanları ise iyi olduğunu belirtmeme rağmen beni sevmiyorlar yani dislike halindeler bunun nedeni ve çözümü nedir?

İlgilenen herkese teşekkürler...

Gelecek Vaadeden megasxselar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    24 Ocak 2010
    5.sorunda sana katılıorm çok saçma birşey o hehehe

Takım Oyuncusu berbarus96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    15 Temmuz 2009
    Nereden
    Ank
    4. ye cevap veriyim. Mesela hakem sertliğe daha fazla izin veren bir hakemse adama sert gir taktiğini verebilirsin bu sayede daha çok top kazanıp az kart görebilirsin. 6. sorun sanırım oyuncunun karakteristik özellikleriyle ilgili değişiyor. Baskıyı kaldıramayan bir karakteri varsa böyle sorunlar olabilir. Gerisini bilmiyorum

Gelecek Vaadeden megasxselar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    24 Ocak 2010
    hehehe bn 5.srouna hala gülüorm

Katılış
    12 Eylül 2009
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı megasxselar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5.sorunda sana katılıorm çok saçma birşey o hehehe
    yani di mi
    Alıntı berbarus96 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4. ye cevap veriyim. Mesela hakem sertliğe daha fazla izin veren bir hakemse adama sert gir taktiğini verebilirsin bu sayede daha çok top kazanıp az kart görebilirsin. 6. sorun sanırım oyuncunun karakteristik özellikleriyle ilgili değişiyor. Baskıyı kaldıramayan bir karakteri varsa böyle sorunlar olabilir. Gerisini bilmiyorum
    anladım, saol ilgilendiğin için
    Alıntı megasxselar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hehehe bn 5.srouna hala gülüorm

Gelecek Vaadeden slxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    22 Aralık 2008
    Nereden
    İstanbul
    1.sorunu bende tam bilmediğim için asistana sor diyip geçiyorum o bölümü..
    2.maça adapta olamama sorunu o oyuncunun sorunları olduğunu veya takıma alışamadığı yüzünden olur konstrasyon özelliğinin yüksek olması gerekli..
    3.finansal kontrol:takımdaki transfer bütçesini ekonomik kullanmana göre artar veya azalır.
    kadro disiplini:örneğin kırmızı kart gören bi futbolcuya hiç uyarı dahi vermezsen bazı oyuncular takımda disiplin eksikliği olduğunu söyleyebilir..
    kulube bağlılık:başka bi kulupten teklif geldi ve reddettiysen bu özelliğin artar..
    olaylara yaklaşım:medyada sorulan sorulara iyimser veya kötümser yaklaşmanla ilgili bişey..
    taktiksel tutarlılık:oyun içinde yaptığın taktikler iyi işliyorsa bu özelliğin artar.
    yerel oyuncu eğilimi:yerli futbolcuları çok kullanıosan bu özellik artar..
    4.az kart gösteren bi hakemse sert bir futbol tercih edebilirsin..
    5.oyunun basit bi hatası diyebiliriz
    6.baskı yok talimatı işe yaramıyorsa,becforda özel iyimser yorumlar yapmalısın ve etkileşimden oyuncuyu övmelisin..
    7.takımda birilerine kötü davranmışın sanırsam..

yardım edebildiğim kadar ettim yanlışlarım olabilir affola

Katılış
    12 Eylül 2009
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı slxxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.sorunu bende tam bilmediğim için asistana sor diyip geçiyorum o bölümü..
    2.maça adapta olamama sorunu o oyuncunun sorunları olduğunu veya takıma alışamadığı yüzünden olur konstrasyon özelliğinin yüksek olması gerekli..
    3.finansal kontrol:takımdaki transfer bütçesini ekonomik kullanmana göre artar veya azalır.
    kadro disiplini:örneğin kırmızı kart gören bi futbolcuya hiç uyarı dahi vermezsen bazı oyuncular takımda disiplin eksikliği olduğunu söyleyebilir..
    kulube bağlılık:başka bi kulupten teklif geldi ve reddettiysen bu özelliğin artar..
    olaylara yaklaşım:medyada sorulan sorulara iyimser veya kötümser yaklaşmanla ilgili bişey..
    taktiksel tutarlılık:oyun içinde yaptığın taktikler iyi işliyorsa bu özelliğin artar.
    yerel oyuncu eğilimi:yerli futbolcuları çok kullanıosan bu özellik artar..
    4.az kart gösteren bi hakemse sert bir futbol tercih edebilirsin..
    5.oyunun basit bi hatası diyebiliriz
    6.baskı yok talimatı işe yaramıyorsa,becforda özel iyimser yorumlar yapmalısın ve etkileşimden oyuncuyu övmelisin..
    7.takımda birilerine kötü davranmışın sanırsam..

yardım edebildiğim kadar ettim yanlışlarım olabilir affola
    çok teşekkürler, 5.soruyu herkes merak ediyor galiba

Gelecek Vaadeden stiffyboyz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    09 Aralık 2009
    Nereden
    kocaeli
    1- Burada asistana sor diyeceksin. Asistanın bulunduğun ligi iyi bilen ve tanıyan biriyse hangi oyuncunun ne zaafı varsa takıma o yönde talimat verecektir. Burada en iyi seçim asistana sormaktır. O gereken ayarları yapar.
    2- Malum bulunduğun kulübün yapısıyla alakalı bir eksikliktir o. Her zaman iyi takımlar küçük takımlara zaafiyet gösterirler. Gerçek hayattada olduğu gibi bunu oyuna taşımaya çalışmışlar. Nasıl giderebileceğine gelince bu da bana kalırsa iyi antrenörler ve antreman programlarıyla alakalıdır. Giderilebilir mi orası bilinmez.
    3- Slxxx arkadaşa katılıyorum bu soruda.
    4- Bu gereksiz bir ayrıntı. Şahsen ben bakmıyorum bile. Ama bakanlar takip edenler mutlaka vardır. Klasik hakemin karnesini gösteriyor. Orada gördüklerin neyse eğer istersen takımını ona göre oynatırsın ama bence saçma ve gereksiz. O kadar kafana takma yani.
    5- Bu soruya kimse cevap verememiş. Şaşırdım doğrusu. Cevabı çok basit. Bilmeyenlerede cevap vermiş olayım.
    Maç içinde sana ters gelen mesela attığın golün ofsaytla kesilmesi gibi. Herhangi bir pozisyonda oyuncularının penaltı itirrazı yapmaları ama penaltı verilmemesi gibi. Lehine yada aleyhine maç içinde bi olay olmuşsa ki zaten spikerden yada futbolcuların hakeme itirazlarından bunu anlarsın maç sonlarında oyuncularınıza takım konuşması yaptığınız ekrandan hemen sonra gelen ekranda yani maçın adamları hakkında yorumların yapıldığı bölümde en yorumların en altında hakem yorumu var. Böyle çetrefilli bir olay olduğu zaman maçınızda heleki sizin aleyhinizde bir olay olmuşsa buradan maçın hakemi hakkında yapılan yorumlara bakın. O yorumlar asla yanlış olmaz. Özetleyecek olursak orada şöyle yazar ;
    Mesela bir maçı kaybettiniz. Ve yediğiniz gol yada gollerden biri ofsayttı futbolcularınız itiraz etti ama golü yediniz ve kaybettiniz. maçtan hemen sonra o hakem yorumu yerinde eğer hakem yanlış karar vermişse aynen şöyle yazar ;
    "Maçın hakemi falan filan bugün berbat bir maç yönetti. Verdiği kararlarla tepki topladı. En önemlisiyse (atıyorum rakip chelsea olsun) Chelsea takımının 75. dakikadaki golünü geçerli saymasıydı.
    İşte bu tarz bir yazı gördüyseniz hemen savaş baltalarınızı çıkaracaksınız. Basın toplantılarınızı asistanınız yapıyorsa o yazıyı okuduğunuz an hemen takım talimatlarından toplantıyı asistana yaptırma olayını iptal edin. Ve maç sonunda basının karşısına siz çıkın. Basın size sorduğu zaman hep en üstteki cevabı seçip cevaplayın. Böylece hakemi ve federasyonu topa tutacaksınız ve verdiğiniz tepkiye federasyon sessiz kalacak. Hakemlerde size daha dikkatli davranacaklar. En azından bir süreliğine.
    Tabi yine maç içinde böyle olaylar olupta maç sonunda hakem yorumunda falancı hakem harika bir maç yönetti yazıyorsa demekki hakem dogru karar vermiştir. hakemin dogru kararı verdiği halde basın toplantısında sizi gaza getirmek için basın konuya parmak basacaktır. Gaza gelmeyip en alttaki seçeneği seçip "hakem bu sefer doğru kararı verdi " diye cevaplayıp geçin. Böylece federasyondan bir ceza yada uyarı almazsınız. Bilmelisinizki Federasyonla ters düşerseniz kulüpte bu duruma tepki gösteriyor. kulüpteki notunuzda kırılabilir yani. O yüzden her maç sonunda hakem yorumunu mutlaka okuyun.
    6- Doğal olarak buda oyuncunun profil özellikleriyle alakalı. Toy bir oyuncuysa özellikleride düşükse mantalite açısından buna yapabileceğin birşey yok. Tek çözüm yerine daha iyisini almaktır herzaman. Malum leeds ile oynuyorsun bunlar böylesi takımlarda normal olağan şeylerdir.
    7- Profesyonellik dışı hareketleriniz oyuncular üzerinde ters etki yapar gibi bir ibare var. Hani oyun oynarken ekrana gelir bazen simulate evrelerinde işte sende öyle birşey yapmış olabilirsin. Takım konuşmalarını asistan menajer yapıyorsa kazanılan bir maç sonrası ters konuşmuştur yada kazandığın bi maç sonrası yorum yapmamıştır sende farketmemişsindir herşey olabilir. Sonuçta Türksün
    Yardımcı olabildimse ne mutlu bana iyi oyunlar

Takım Oyuncusu byvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    05 Aralık 2007
    Nereden
    İzmir
    ................
    Alıntı lakin1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aklıma takılan bir kaç soru var ilgilenirseniz sevinirim;

Hepsine aklıma geldiği kadar kısa kısa cevaplar yazayım.Belki gözünden kaçan atladığın bişey vardırda aklına gelir.

1.Maça girerken karşı takımla ilgili talimatlarda
    - bu ayağı kullanmaya zorla sağ,sol,zayıf zaten zayıf olan sağ ya da sol değil mi? (İster sağ ayağı kullanmaya zorlarsın ister sol ayağı istersende zayıf ayağı.Oyuncunun sağ ayağı zayıftır ama sen yinede sol ayağı kullanmaya zorlayabilirsin.Böyle mantıksız olur ama oradaki menülerin anlamı bu.)
    -kapanma dediği ne oluyor acaba orjinal dilde ne olarak geçiyor ve ne anlama geliyor?(Top o oyuncudayken oyuncuya ilerde presmi yapmak istiyorsun yoksa sahana kapanıp üstünemi çekmek istiyorsun;kapanmayı seçersen pres yapmaz...)

2.Kariyerimde de görebileceğiniz gibi leeds i yönetiyorum 3.ligde, küçük takımlarla oynarken sürekli bir konsantrasyon eksikliği,maça adapte olamama sorunu var bunu nasıl çözebilirim? (Baş antrenöründen takım konuşmaları geri bildirimi iste.Oyuncuların takım konuşmalarına ne tepki verdiklerini görüp sorunu çıkarabilirsin belki.Oyuncu profillerine girerekte personel bölümünde oyuncuların sorunu varmı diye bakabilirsin.)

3.Kendi menajer profilimdeki özellikler neye göre değişir ve bunların maç içinde oyuncular üzerinde etkisi olurmu mesela taktiksel tutarlılık 20 ise yaptığım taktiklere adapte olmaları daha mı kısa sürer?
    (finansal kontrol,kadro disiplini,kulübe bağlılık,olaylara yaklaşım,taktiksel tutarlılık,yerel oyuncu eğilimi) (Buraya sadece yorum yapayım tam cevabını bende bilmiyorum.Buradaki özellikler oyuncuyu ne gibi etkileyebilir bilemiyorum.Daha çok klüpleri ilgilendiren özellikler çünki.Milli takımdan ya da başka bir klüpten teklif alma olasılığınızı etkileyebilir.)

4.Maçlardan önce hakem verileri diye bir buton çıkıyor oyun içinde hakemlerin özellikleri ne kadar etkiler maçın kaderini? (berbarus96 " 4. ye cevap veriyim. Mesela hakem sertliğe daha fazla izin veren bir hakemse adama sert gir taktiğini verebilirsin bu sayede daha çok top kazanıp az kart görebilirsin.)

5.Maçta tartışmalı bir penaltı oldu mu hemen basın toplantısında size soru olarak geliyor hani ofsayt olsa bakarsın ama penaltının doğru mu yanlış mı olduğunu nasıl görebiliriz ki ? (Normalde de hangi penaltı pozisyonuna itiraz etmiyoruz ki.Haklı penaltı hiç yok sanki.Sende haksızdı de geç

6.Beckford adlı oyuncum çok iyi oynuyor çok gol atıyor tam formda mesela sonra basında haber çıkıyor işte beckford un performansı çok iyi diye hemen ardından beckford kendini baskı altında hissediyor maçtan önce talimatlarda baskı yok ! dememe rağmen birden bire performansı düşüyor bunu nasıl düzeltebilirim? (Oyuncunun aklında bile yokken sen baskı yok diyerek aklına sokuyor olabilirsin.)

7.Oyuncularımın çoğu, iyi gitmemize ve 6.7 üzerinde puan alan oyuncululara kötü bir şey söylemememe,7.2 nin üstünde puan alanları ise iyi olduğunu belirtmeme rağmen beni sevmiyorlar yani dislike halindeler bunun nedeni ve çözümü nedir? (Yine aynı şekilde oyuncu özelliklerinine girerek personel bölümünden seni neden sevmediklerini görebilirsin.)

İlgilenen herkese teşekkürler...
    .
    .
    .
    BU İMZAYA ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR

Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi, 30.10.2008 tarih ve 2008/666 nolu kararı gereği bu imza TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

Katılış
    12 Eylül 2009
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı stiffyboyz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- Burada asistana sor diyeceksin. Asistanın bulunduğun ligi iyi bilen ve tanıyan biriyse hangi oyuncunun ne zaafı varsa takıma o yönde talimat verecektir. Burada en iyi seçim asistana sormaktır. O gereken ayarları yapar.
    2- Malum bulunduğun kulübün yapısıyla alakalı bir eksikliktir o. Her zaman iyi takımlar küçük takımlara zaafiyet gösterirler. Gerçek hayattada olduğu gibi bunu oyuna taşımaya çalışmışlar. Nasıl giderebileceğine gelince bu da bana kalırsa iyi antrenörler ve antreman programlarıyla alakalıdır. Giderilebilir mi orası bilinmez.
    3- Slxxx arkadaşa katılıyorum bu soruda.
    4- Bu gereksiz bir ayrıntı. Şahsen ben bakmıyorum bile. Ama bakanlar takip edenler mutlaka vardır. Klasik hakemin karnesini gösteriyor. Orada gördüklerin neyse eğer istersen takımını ona göre oynatırsın ama bence saçma ve gereksiz. O kadar kafana takma yani.
    5- Bu soruya kimse cevap verememiş. Şaşırdım doğrusu. Cevabı çok basit. Bilmeyenlerede cevap vermiş olayım.
    Maç içinde sana ters gelen mesela attığın golün ofsaytla kesilmesi gibi. Herhangi bir pozisyonda oyuncularının penaltı itirrazı yapmaları ama penaltı verilmemesi gibi. Lehine yada aleyhine maç içinde bi olay olmuşsa ki zaten spikerden yada futbolcuların hakeme itirazlarından bunu anlarsın maç sonlarında oyuncularınıza takım konuşması yaptığınız ekrandan hemen sonra gelen ekranda yani maçın adamları hakkında yorumların yapıldığı bölümde en yorumların en altında hakem yorumu var. Böyle çetrefilli bir olay olduğu zaman maçınızda heleki sizin aleyhinizde bir olay olmuşsa buradan maçın hakemi hakkında yapılan yorumlara bakın. O yorumlar asla yanlış olmaz. Özetleyecek olursak orada şöyle yazar ;
    Mesela bir maçı kaybettiniz. Ve yediğiniz gol yada gollerden biri ofsayttı futbolcularınız itiraz etti ama golü yediniz ve kaybettiniz. maçtan hemen sonra o hakem yorumu yerinde eğer hakem yanlış karar vermişse aynen şöyle yazar ;
    "Maçın hakemi falan filan bugün berbat bir maç yönetti. Verdiği kararlarla tepki topladı. En önemlisiyse (atıyorum rakip chelsea olsun) Chelsea takımının 75. dakikadaki golünü geçerli saymasıydı.
    İşte bu tarz bir yazı gördüyseniz hemen savaş baltalarınızı çıkaracaksınız. Basın toplantılarınızı asistanınız yapıyorsa o yazıyı okuduğunuz an hemen takım talimatlarından toplantıyı asistana yaptırma olayını iptal edin. Ve maç sonunda basının karşısına siz çıkın. Basın size sorduğu zaman hep en üstteki cevabı seçip cevaplayın. Böylece hakemi ve federasyonu topa tutacaksınız ve verdiğiniz tepkiye federasyon sessiz kalacak. Hakemlerde size daha dikkatli davranacaklar. En azından bir süreliğine.
    Tabi yine maç içinde böyle olaylar olupta maç sonunda hakem yorumunda falancı hakem harika bir maç yönetti yazıyorsa demekki hakem dogru karar vermiştir. hakemin dogru kararı verdiği halde basın toplantısında sizi gaza getirmek için basın konuya parmak basacaktır. Gaza gelmeyip en alttaki seçeneği seçip "hakem bu sefer doğru kararı verdi " diye cevaplayıp geçin. Böylece federasyondan bir ceza yada uyarı almazsınız. Bilmelisinizki Federasyonla ters düşerseniz kulüpte bu duruma tepki gösteriyor. kulüpteki notunuzda kırılabilir yani. O yüzden her maç sonunda hakem yorumunu mutlaka okuyun.
    6- Doğal olarak buda oyuncunun profil özellikleriyle alakalı. Toy bir oyuncuysa özellikleride düşükse mantalite açısından buna yapabileceğin birşey yok. Tek çözüm yerine daha iyisini almaktır herzaman. Malum leeds ile oynuyorsun bunlar böylesi takımlarda normal olağan şeylerdir.
    7- Profesyonellik dışı hareketleriniz oyuncular üzerinde ters etki yapar gibi bir ibare var. Hani oyun oynarken ekrana gelir bazen simulate evrelerinde işte sende öyle birşey yapmış olabilirsin. Takım konuşmalarını asistan menajer yapıyorsa kazanılan bir maç sonrası ters konuşmuştur yada kazandığın bi maç sonrası yorum yapmamıştır sende farketmemişsindir herşey olabilir. Sonuçta Türksün
    Yardımcı olabildimse ne mutlu bana iyi oyunlar
    Alıntı byvirus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ................
    çok teşekkürler arkadaşlar, aldım sorularımın cevaplarını

Toplam 2 sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)

araba oyunları araba oyunları araba oyunları oyna araba oyunu bebek oyunları Dora Oyunları Dora Oyunları futbol oyunları Futbol Oyunları motor oyunları oyun oyna oyunlar oyunlar OYUN OYNA