twitter facebook steam
Konuda toplam 2 mesaj bulunuyor.

Her Mevkide Bulunması Gereken Özellikleri

Oyun Rehberleri Kategorisinde ve FM Köşe Yazıları Forumunda Bulunan Her Mevkide Bulunması Gereken Özellikleri Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Öncelikle bu konuyu açmadan önce oyun rehberlerine mi yoksa köşe yazıları bölümüne mi açacağıma karar vermekte zorlandım fakat işin içine ...

Anahtar Oyuncu Injection - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    06 Ocak 2011

Her Mevkide Bulunması Gereken Özellikleri

Öncelikle bu konuyu açmadan önce oyun rehberlerine mi yoksa köşe yazıları bölümüne mi açacağıma karar vermekte zorlandım fakat işin içine biraz hikaye kısmını katacağım için köşe yazıları bölümüne açmaya karar verdim.

Bu konuda size bütün mevkilerde ki(kalecisinden tut forvete kadar) oyuncularda olması gereken ortak özellikleri tanıtmaya çalışacağım.

Pas : Konu başlığı olarak ''dar alanda kısa paslaşmalar'' filminden olan bir repliği seçtim. Bu repliğin devamı ise ''üç doğru pas %90 goldür'' olarak devam eder.

Bildiğiniz gibi pas futbolda ki temel kavramdır. İyi paslaşan takımlar gerek oyunda gerek reel hayattaki futbolda başarıyı yakalayan takımlardır. Kalecisinden tut forvetine kadar takımın her bireyinde olması gereken bir özelliktir. Eğer başarı yakalamak istiyorsanız takımınızı pas yeteneği iyi olan oyuncularla kurmaya özellikle dikkat edin.
    Bir Real Madrid sempatizanı olarak itiraf etmem gerek ki günümüz futbolunda da bunu en iyi yapan takım Barcelona.

<strong><font size="2">

Takım Oyunu : Futbol bir takım oyunudur. Dünyanın en iyi futbolcusu olarak kabul ettiğimiz kişiler bile tek başına takımını taşıyamazlar. Takım içindeki her birey mutlak bir birlik ve beraberlik içinde olmalıdırlar. Bir diğer deyişle sahadaki 11 kişi de aynı şeyi düşünmelidir. Aksi takdirde ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar başarıya ulaşamazlar.

Takım oyunu sadece futbol için değil gerçek hayatınız içinde vazgeçilmez bir kuraldır. Ancak takım halinde çalışarak zorlukların üstesinden gelebilirsiniz.

<strong><font size="2">

Konsantrasyon : Konsantrasyon bu özellikler arasında sanırım en önemli olanı. Konsantre olmayan futbolcu ne düzgün pas yapabilir ne takım halinde oynamayı başarabilir ne de oyuna herhangi bir katkı da bulunabilir. Gördüğünüz üzere de konsantrasyonu üst seviye de olan oyuncular her zaman parlamıştır. Yeteneksiz fakat konsantre bir oyuncu , yetenekli fakat konsantre bozukluğu olan bir oyuncudan her zaman daha fazla verim verir.

Bence buna en güzel örnek Gennaro Gattuso ' dur. Mükemmel diyebileceğimiz yetenekleri bulunmamasına rağmen her maç gözlerinde görülen hırs ve konsantre onun her zaman üst düzey bir futbolcu olmasını sağlamıştır.

<strong><font size="2">

Kararlar - Kararlılık : Çoğu insan karar vermekte zorlanır. Bu yüzden gerek futbolda gerek diğer sporlarda gerekse reel hayatta doğru karar veren ve bunu kararlılıkla uygulayan insanlar her zaman ön plana çıkar. Sanırım günümüz futbolunda da bu yönüyle en fazla dikkat çeken oyuncu Andres Iniesta.

<strong><font size="2"><font size="3"><font size="2">

Topsuz Alan :
    Futbol değişkenli bir oyundur. Bazen rakibiniz kapanır bazen önde baskı yapar. Her iki durumda da ön plana çıkan özellik off the ball yani topsuz alan özelliğidir. Bazı kişiler bu özelliğin sadece forvetlerde olması gerektiğini geri kalan mevkilerdeki oyuncularda olmasa da olabileceğini söyler fakat ben buna tamamen karşıyım. Topsuz alan özelliği her mevkide ki oyuncu için vazgeçilmez özelliklerden birisidir. Bir oyuncuyu diğerlerinden farklı kılan özelliklerin başında gelir. Bununda en iyi örneği Klass Jan Huntelaar.

<strong><font size="2"><font size="3">

Dayanıklılık : Futbol uzun ve yorucu bir spordur. Kazanmak için 90 dakika boyunca oyundan düşmemeniz gerekir. Bu yüzden dayanıklılık oyuncular üzerinde önemli bir faktördür. Gollerin çoğunluğu 70. dakikadan sonra gelir. Bu golleri yiyen değilde atan olmak istiyorsanız mutlaka dayanıklı oyuncuları kadronuzda bulunmanız gereklidir.

Genç Star yourboys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    07 Mart 2012
    Nereden
    Konya
    yararlı bir konu olmuş teşekkürler
    Eğer biraz çirkin olsaydım, ne Pele ne de Maradona'nın adı hatırlanmazdı.
    George BEST

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)

araba oyunları araba oyunları araba oyunları oyna araba oyunu bebek oyunları Dora Oyunları Dora Oyunları futbol oyunları Futbol Oyunları motor oyunları oyun oyna oyunlar oyunlar OYUN OYNA