twitter facebook steam
Konuda toplam 10 mesaj bulunuyor.
Ağaç Şeklinde Aç7Beğeni
  • 5 gönderen SyNdRoMe
  • 2 gönderen abuzer kadayif

Gerçekten Başarılı Olmak

Oyun Rehberleri Kategorisinde ve FM Köşe Yazıları Forumunda Bulunan Gerçekten Başarılı Olmak Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> FM'yi oynamam buranın demirbaşlarına göre daha yeni, 2003'ten beri oynuyorum ben oyunu. Tam 8 yıldır yani... İlk oynadığım oyun efsane ...

Mentor SyNdRoMe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    09 Ocak 2009
    Nereden
    İzmir

Gerçekten Başarılı Olmak

FM'yi oynamam buranın demirbaşlarına göre daha yeni, 2003'ten beri oynuyorum ben oyunu. Tam 8 yıldır yani...

İlk oynadığım oyun efsane 03/04. Aralıklarla CM4 CM5 CM7 oynadım. Forum hayatına etkin katılmam da cm7 oynamamla oldu. ondan beri forumlardayım. 5 senedir.

Oyunu oynamaya ilk başladığımda elimin altında net yoktu. Bugün başlayanlar kadar çok fırsatım yoktu. Grafik, taktik, antrenman falan indiremezdim. Oyunu tamamen bireysel çabamla çözdüm ve oynadım. Bu sebeple bu oyun bana bir çok kişiden daha fazla keyif verir!

Bugün gerek bu foruma gerek diğer forumlara baktığım zaman taktik ve antrenman kısmında insanların kendilerine ait taktik ve antrenmanlara paylaştıklarını görüyorum. Bir çok kişi bunları alıp hiç bir şeyine dokunmadan kullanıyorlar. Hatta olay o kadar ileri ki turnuvaya katılıp indirilmiş taktikle yarışan arkadaşlarımız var.

Turnuvaya girip başkasının taktiğiyle oynamak hakkında söylenebilecek en iyi söz "emanet .... gerdeğe girmek" Biraz ağır gelebilir ama gerçek bu maalesef. Birebir kendimizi sınama amacımız olan turnuvalarda bile kendimizden hiç bir şey kullanmıyoruz.

Kariyerlerimizde de başkalarının taktikleri, antrenman programları kullanılıyor. Hatta başkalarının oyuncuları zaman zaman...

Daha sonra bu taktiklerle başarılar elde ediyoruz, çok iyi yerlere geliyoruz ve kendimizi efsane olarak görüyoruz. Nasıl olsa kariyer bizim, turnuva şampiyonu biziz, başarıda yüzde yüz bizim!

Ben de forumlara ilk üye olduğumda taktik ve antrenman indirmiştim. Ancak bunları çok kısa bir süre kullanıp başta modifiye ettim. Daha sonra sıfırdan kendi taktik ve antrenmanlarımı yaptım. Başarılı olan bir çok taktiği, antrenmanı indirip inceledim. Bunun sonucunda tamamen kendime ait taktikler ver antrenmanlar geliştirdim.

2009'da antrenman programlarım tavan yaptı. 50 bin civarı indirmeye ulaştım -bir antrenman programı için devasa bir rakamdır- Daha sonra araya sınav falan girince bir daha antrenman programı çıkarmadım.

Söylemek istediğim; Başkasının antrenmanı ve taktikleriyle bütün transferleri başkalarına sorarak kazandığınız başarının yalnızca yüzde 10'u size aittir. Eğer gerçekten FM'den zevk almak istiyorsanız bu tip şeyleri kendiniz hazırlamalısınız. Bunun için çok az bir futbol bilgisi ve bir ingilizce sözlük yeterli olur. Hatta yama varsa sözlüğe bile ihtiyacınız kalmayacak.

Ben kendi taktiklerimle ilk oynadığımda Sampdoria'ya küme düşürüyordum Daha sonra kovuldum ve yine düşme hattında bulunan Catania'nın başına geçtim. Catania'yı o sene düşmekten kurtardım. Daha sonra başka takımlarda, başka şekillerde başarılar ve başarısızlıklar elde ettim. Ama bunların hepsi benimdi. Çünkü benim oyuncularım, benim oyuncularım ve taktiğim aracılığıyla başarılı olmuşlardı. Veya başarısız olmuşlardı.

Birde oyun oynamanın amacı eğlenmektir. Prestij kazanmak değil. Foruma paylaştığınız kariyerde istediğiniz kadar başarılı olun, sizin amacınız gövde gösterisi yapmaksa kimse sizin kariyerinizle ilgilenmez. Öncelikli amacınız oyundan zevk almak olsun. Kariyeri kendiniz için oynayın ama kendi zevkiniz için. Kendi egonuz için değil!

Forumlar, hele de FM kesinlikle bir ego tatmin etme aracı değildir! Eğer öyle düşünüyorsanız, kariyerin gerçekten hiç bir amacı yok. Zaten sizin kariyerinizden ötürü, yada fm başarınız sayesinde kimse size farklı bir gözle bakmaz. En fazla soru sorar başınızı ağrıtırlar

Bu oyunda elde edeceğiniz gerçek başarı, yüzde yüz sizin ettiğiniz başarıdır.

İşte bütün bunları tamamen kendi kazandığım başarılardan biriyle, FC OMNIWORLD kariyerimden bir kaç ss ile bitiriyorum. Eski sürümlerden bir kariyerdir.

2008'de lig atlayıp, 2010'da çifte kupa almıştık...

Majesty, Arda Korkmaz, Reingman ve 2 üye daha bu mesajı beğendi
    Follow your own path and let the others talk.
    DANTE
    ÖZEL MESAJDAN OYUNLA İLGİLİ SORU SORMAYIN!
    twitter.com/SyNdRoMe23

Bölüm Yöneticisi Arda Korkmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    01 Şubat 2009
    Nereden
    İstanbul
    Sonuna kadar takılıyorum başkalarının taktiğiyle oynamak oyundan zevk almak yerine insanı oyundan soğutur.2010 kariyerlerimde zor durumdayken denediğim oluyordu ama sanki insana hile yapmış o elde ettiğin başarı başkasının başarısıymış gibi geliyordu.Şu anda LeCola liginde baya bir kötüyüm ama son derece zevk alıyorum maçlar oynanırken kendi taktiğimle yenilmek ve ya başklarının dünya çapında üne kavuşmak taktikleri yenebilmek bana daha ayrı zevk veriyor.

Gelecek Vaadeden Reingman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    28 Haziran 2009
    Nereden
    İstanbul
    Omniworld kariyerini canlı canlı takip etmiştim. Gerçekten güzel kariyerdi. Bilgiler de çok güzel. Haklısın da. Ben hala kendi taktiklerimi çok zor yaparım. Taktik konusunda da antreman konusunda da beceriksizimdir. Ama gene de kendim uğraşırım bunlar için. Gerçekten daha fazla zevk aldırıyor.

Anahtar Oyuncu Ayberk Özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    22 Şubat 2008
    Nereden
    İstanbul
    Taktiğimi kendim yaparım ben, hatta bir taktik yaptım her takımda aynı taktiği kullanıyorum Ama zevk alıyorum

Gelecek Vaadeden bjk17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    06 Kasım 2010
    Senin yazını okuduktan sonra hemen bir taktik ve antreman yapıp yeni bir kariyere başlayacağım.
    Ölümle Yaşamı Ayıran Çizgi Siyahla Beyazı Ayıramaz Ki.

Bölüm Yöneticisi Mythosman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    26 Ocak 2009
    Nereden
    Bursa
    Aslında bu taktik işi için deneyimli bir arkadaş rehber hazırlasa çok güzel olacaktır en azından temel bilgileri verir bizde iyi,kötü bir şeyler yapabiliriz.

Gelecek Vaadeden garawell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    12 Ocak 2011
    Nereden
    izmir
    yazıyı sonuna kadar okudum ve bu yazı beni bazı alışkanlıklarımdan vazgeçirdi bile.mükemmel bir yazı gerçekten tebrikler

Genç Star yourboys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    07 Mart 2012
    Nereden
    Konya
    Dediklerine harfiyen katılıyorum ancak antrenman yapmada becereksizim. ondan dolayı sadece antrenman indiriyorum
    Eğer biraz çirkin olsaydım, ne Pele ne de Maradona'nın adı hatırlanmazdı.
    George BEST

Takım Oyuncusu abuzer kadayif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    03 Aralık 2011
    Nereden
    Dünyadan (şimdilik)
    Öncelikle yanlıs anlasılmaları engellemek adına başta belirteyimki kendi taktiklerimi bende kendim yapıyorum ve yılını hatırlamıyorum ama cm nin ilk cıktığı yıldan beri bu oyunun müdavimi olmus ayrıca kendi bulduğum oyuncuların iiyi performans sergilemesi kadar hosuma giden birşeyde yok bu oyunda kendi adıma. Ancak yazıyı biraz fazla sert buldum acıkcası, ,insanları bir nevi hırsızlıkla elde ettği basarı yada basarısızla suclamak, ego konusunda ders vermeye haddini bildirmeye kalkmak hoş olmamış kanımca. Su pencereden bakarsak baska biirisinin taktiğini alıp inceleyip onun üzerinden cıkarım yapıp bazı değişiklikler yapıp yeni bir taktik üretip onu sahiplenmekte aynı çlçüde hırsızlıktır bence, keza forumların ego tatmin yeri olmadıgını hatırlatıp kendi kariyeriinin resimlerinin konulmasıda baska bir celişki gibi duruyor. Ayrıca yazının ana fikrinede tamamen katıldığımı söylemek isterim tabiki kişinin 0 dan kendi kendi üretimi olan herhangi bir olgunun kişiye vereceği mutluluk tartısılmaz. Amacım da kesinlikle kimseye had bildirmek değil sadce daha ılımlı bir konusma dilinin daha yapıcı olacagını dusunmemdir. sonucta bu oyuna yeni baslayan arkadaslara paylasılan taktik antrenman, vs... oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum. fm/cm oyunun en büyük keyiflerinden birisi de oyunda kazanılan başarı/ başarısızlık ların yanında oyun hakıında her anlamda yapılan muhabbetlerdir, bunuda gözardı etmemek gerekir.
    SyNdRoMe ve tlgkzlrmk bu mesajı beğendi.

Genç Star kaanowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılış
    27 Aralık 2008
    Nereden
    İstanbul
    Bende bu konuda birşeyler belirtmek isterim yazdıklarına katılan olur katılmayan olur içindekileri dile getirmişsin.
    Bende managerlik oyunlarıyla tanışıklığım Premier Manager 95 ve 97 ile oldu tabi şimdiki kadar ayrıntılı bir managerlik oyunları değildi ama zamanının kaliteli oyunlarıydı.
    Benim fm oynarkenki düşüncem sahada benim istediğim, düşündüğüm şeylerin yapılıyor olmasını görmek örneğin 3 kişilik AML - AMR ve ST den oluşan bir hücum hattı düşünün ve orta açma seçeneğini drill cross olarak ayarlıyorsunuz ve arka direği hedefliyorsunuz bunu oyun içinde sol kanattan gelen bir adamın açtığı sert ortanın ST yi geçip arka direkte AMR olan futbolcunuzun gole çevirmesini görmek yani kafamda kurguladığım şeyi oyunda yaptıklarını,yapabildiklerini görmek bana büyük keyif veriyor.
    Ama herkesin düşüncesi ve ya keyif aldıkları noktalar farklı olabilir biri forumdan başka paylaşımları denemekten kullanmaktan zevk alır, biri kendi yaptığı taktikleri forumda paylaşmayı sever bir başkası kendi paylaştığı taktikleri başka kişilerin deneyip başarılı olduklarını görmekten keyif alır o yüzden bu konularda kimsenin seçimini yargılamamak gerekir diye düşünüyorum.
    Gene çok uzun yazdım sanırım herkese iyi oyunlar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)

araba oyunları araba oyunları araba oyunları oyna araba oyunu bebek oyunları Dora Oyunları Dora Oyunları futbol oyunları Futbol Oyunları motor oyunları oyun oyna oyunlar oyunlar OYUN OYNA