Çok güzel bir yazı olmuş.Hepsini okudum.
Oyun Rehberleri Kategorisinde ve FM Köşe Yazıları Forumunda Bulunan Bu da Benim Hikayem Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> 2004 yılının son zamanlarıydı, 7. sınıfa gidiyordum... Dersimiz bilgisayardı ve ben her zaman ki bilgisayarımın başına geçmiştim.Bilgisayar açıldığında karşıma bu ...
2004 yılının son zamanlarıydı, 7. sınıfa gidiyordum... Dersimiz bilgisayardı ve ben her zaman ki bilgisayarımın başına geçmiştim.Bilgisayar açıldığında karşıma bu sefer CM 03-04 oyunu çıkmıştı.İçimden "Bu ne lan bir bakayım!" dedim ve işte o an hayatımın en doğru seçimlerinden birini yaptığımı anladım...
Oyun açıldı ve İngilizce idi.Bir yandan anlamaya çalışıyor diğer yandan da bir an evvel oyuna başlamayı ümit ediyordum.Neyse oyunu bir şekilde kurdum ve Fenerbahçe'nin başına geçtim.O zamanlar takımda Alex, van Hooijdonk, Tuncay Şanlı vs. gibi oyuncular vardı.İçimden "Vay anasını çok gerçekçiymiş" dedim ve ilerlemeye başladım.Daha sonra yanıma Batu -sınıf arkadaşım- geldi ve bu oyunu daha önceden oynadığını ve bana yardımcı olabileceğini söyledi, bende bu teklifi geri çevirmedim tabiki...
Önce bana transferin nasıl yapıldığını, sonra taktiğin nasıl ayarlanacağını vs. sırasıyla öğretmeye başladı.O zamanların en iyi genç yeteneği Evandro Roncatto idi.İlk iş onu almamı söylemişti bana ve bende ilk iş onu alıp forvette van Hooijdonk ile birlikte forma vermiştim.Arkalarına Alex, kanatlara Serhat ve Tuncay'ı ön liberoya ise Aurelio'yu yerleştirmiştim.Birkaç hazırlık maçını kazandıktan sonra oyundan inanılmaz bir haz almaya başlamıştım ve Batu'ya "Sende CD'si var mı bu oyunun ?" diye sormuştu ve aldığım cevap beni çok mutlu etmişti; "Evet".Ertesi gün getirdi ve eve bu sefer inanılmaz bi heyecanla gidiyordum.
Eve geldiğimde gözüm sadece bilgisayarı görüyordu.CD'yi taktım ve o dünyaya girişimi yaptım.O zamanlar mağlubiyeti asla yediremezdim ve her mağlubiyetten sonra kapatıp açmayı öğrenmiştim.Daha sonra en kötü oyuncumu Real Madrid'e çok yüksek meblağlara satıyordum, en kötü 2. oyuncumu Man. UTD'a, en kötü 3. oyuncumu ise Barcelona'ya çok yüksek fiyatlara satıyordum ve o gelen paralarla dünya yıldızlarını Fenerbahçe'ye getirip mutlu oluyordum...
Fenerbahçe'de beni tatmin edecek başarıları aldıktan sonra artık büyük kulüplerin menejerliğini yapabilecek seviyede görmüştüm kendimi ve soluğu Nou Camp'ta almıştım.Saviola'lı, Kluivert'li, Overmans'lı bir Barcelona artık benim kontrolümdeydi ve bu sefer karar almıştım; hile yok!
İlk önce güzel bir şekilde taktiğimi kurmuştum ve eksik bölgeleri belirlemiştim.Maddi durumumumda çok iyi düzeydeydi ve gerekli takviyeleri yapıp sezona başladım.O kariyerimi asla unutamam, her türlü başarıyı elde etmişliğim vardır o kariyerde ve menejerlik kariyerimin en uzun kariyeri o olmuştur herhalde...
Daha sonra CM 05 almıştım ve gerçekten beni hiç tatmin etmemişti.O zamanlar FM 05'in çıktığını öğrenmiştim.Okulda bazı arkadaşlar oynarken onları izledim ve onlarda CD'sinin olup olmadığını sordum.Aldığım cevap yine beni çok mutlu etmişti; "Evet!".İşte bu ! Oyun CM 05'ten çok daha güzel ve gerçekçiydi.Ertesi gün CD'yi aldım ve eve koştum...
Başlarda oyunu yükleyememiştim.Yanılmıyorsam Daemon Tools olayını beceremiyordum.Tüm haftasonu mu oyunu yüklemeye vermiştim ve o haftasonunun pazar sabahı başarmıştım ! Oyun yüklenmişti ve ben yine Fenerbahçe ile kariyere başlamıştım.O zamanlar Tümer'in, Fenerbahçe'ye transferi gündemdeydi ve bende hep Tümer'i Fenerbahçe'ye almaya çalışırdım, fakat hiç beceremezdim..
FM 2006'da ise efsanevi bir Hearts kariyerim vardı ki Arda falan bilirler o kariyeriCraig Gordon'lu, Roman Bednar'lı, Paul Hartley'li, Mikalounas'lı, Sidnei'li kariyerim
2. sezonumda UEFA Kupası Çeyrek Final'inde İngiltere'de Liverpool'a 3-0 yenilip, Tynecastle'da 55.dakikada 2-0 öne geçip 90. dakikaya kadar kaçırdığım sayısız gol pozisyonu ve benim o maçta saç baş yolmam hala gözümün önünde
O sıralar Arda, Gökhan, Adem, Ömer ile tanışmıştım.Daha sonra Arda ve Gökhan ile efsanevi ortak kariyerlerimizde var, onlarda sitede mevcut yanılmıyorsam
Gökhan yazınca kendi hikayesini benimde yazasım geldiÖyle işte, Arda'dan da bekliyorum hikayesini
Wigan, Hull, bizim ortak kariyerler falan
Tarık Burkay Özçolak
FMGraphics.Net
Çok güzel bir yazı olmuş.Hepsini okudum.
#39 Nadir BelhadjPortsmouth
Teşekkür ederim Tolga, beğendiğine sevindim.![]()
çok güzel olmuş tamamının okudm..akıcı olması daha başka bir heves veriyor insana(yazının akıcı olması)
Hepsini okudumÇok güzel yazı ...
Hepsini okudum, yine çok güzel bir yazı olmuş..![]()
CaNaVaR2o
Lord
Lima Lima
Eline sağlık çok anlamlı ve güzel bir yazı
FMGraphics.Net© 2007 - 2008
Football Manager Unofficial Fan Site
Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)