sana kesınlıkle katılıorm bunlar we daha nıcelerı senın mıcah rıchards a olan bana o kadar cok oluo ki....
Oyun Rehberleri Kategorisinde ve FM Köşe Yazıları Forumunda Bulunan Transfer Saçmalıkları Devam Ediyor Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Hepimiz ''Niye Football manager?'' sorusuna ''çünkü gerçekçidir'' diye cevap veririz. Ama SI bu sorunun cevabının ne kadar yanlış olduğunu bize ...
Hepimiz ''Niye Football manager?'' sorusuna ''çünkü gerçekçidir'' diye cevap veririz. Ama SI bu sorunun cevabının ne kadar yanlış olduğunu bize inatla göstermeye devam ediyor. SI Football manager'e olan sevgimizi kullanıyor heralde. Oyunda gözle görülür o kadar çok saçmalık var ki hepsi için ayrı ayrı konu açmaya kalksam heralde forum çöker. Bu saçmalıklardan bizi en çok etkileyen transfer saçmalıklarını yazmak istiyorum.
Çoğumuzun oyunda yapmaktan en çok zevk aldığı şey transfer yapmaktır. Hatta çoğu kişi sırf favori takımlarına favori oyuncularını transfer etmek için oynar bu oyunu. Ama Football manager'de transfer saçmalıkları o kadar fazlaki artık transfer yapmak gözümüzde kararmış. Akıl almaz olaylar oluyor. İnsanın soğumaması mümkün değildir.
FM 2009'da bu problemlerin ortadan kaldıracağını söyleyen SI, oyunda transfer konusunda devrim olacağını belirtmişti. Ancak hala aynı tas aynı hamam malsef. Oyunda hayal ettiğimiz gibi bir devrim olmadığı gibi, aynı saçmalıklar devam etmekdedir. Her geçen yamada düzeltilmeye başlanmasına rağmen şuan bile büyük bir problem transfer yapmak.
-Neden Totti Gitmek İster?
Bazı takımlarda emaktarlar vardır. Bunlardan en ünlüleri; Totti, Giggs, Raul, Casillas... Bu oyuncularımız doğuştan beridir kendi takımlarında oynarlar. Taraftarlar her zaman bu oyunculara ayrı bir ilgi duyarlar. Onlar asla takımlarında huzursuzluk yaratmazlar, gitmek istemezler.
Ancak oyunumuzda bunu hiçbir zaman göremedik, göremeyeceğiz galiba. Sizlere en basit örneği vermek istiyorum. Totti Roma'nın kaptanı, kralı herşeyidir. Acak oyunumuzda bu arkadaşımız her zaman Roma'yı beğenmez, ayrılmak ister. Örnek veriyorum, Real Madrid bu oyuncuyla ilgilendiğini belirtse bu oyuncumuz hemen takımdan ayrılmak istediğini belirtir, huzursuzluk çıkarmak ister. Sizce Roma'ya herşeyini vermiş, taraftarın sevgilisi Totti bunu yapar mı? Gitmek isteyebilir ancak takımdaki çıkardığı huzursuzluğu kimse açıklayamaz!
Tabi sadece oyuncular takımlarına bu zorluğu çıkarmazlar yaşlandıkları zaman bu sefer takımlar emaktar oyuncularını kullanılmış bir mendil gibi atar. Yani karşılıklı oluyor ancak bu olay gerçekte asla gerçekleşmez. (bkz: Zanetti)
Bu gitme isteği sadece emaktar oyuncularla ilgili değildir. Eğer x takımı y takımından ünlüyse x takım, y takımındaki herhangi bir oyuncuyu rahatlıkla alabilir. X takımı y takımının herhangi bir oyuncusuna transfer teklifi yaparsa o oyuncu gitmek istemekle kalmayıp takımda huzursuzluk çıkarır. Tamam, gitmek isteyebilirsin ama neden takımana ihanet edip huzursuzluk çıkarıyorsun? Bu oyuncumuz yüzünden takımda büyük sorunlar çıkabiliyor, takım gerileyebiliyor.
Yani kısaca şunları söylemek istiyorum. Tamam oyuncu gitmek isteyebilir ancak neden takımana ihanet eder. Bütün oyuncular şerefsiz midir? Bu davranışları yapan her oyuncu benim gözümde şerefsizdir. Zaten birçoğumuza görede bu şerefsizliktir. O zaman sizlere şunu soruyorum, SI oyunculara hakeret mi ediyor?
- 100 Milyonda Versem Gelmez Misin?
Yine oyuncular üzerinden gitmeye devam ediyoruz. Benim en saçma bulduğum ''özellik'' bu özelliktir.
Futbolda doğal olan birşey vardır. Futbolcular kendin takımlarından küçük takımlara kolay kolay gitmez. Bu doğrudur aslında. Ancak ben size söyle söyleyeyim. Siz futbolcu olsanı ve takımından küçük bir takım sizi isterse ve karşılığında yıllık 100 milyon dolar verirse gitmez misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. Zaten buna hayır diyecek futbolcu yoktur. Şuan dünyada en fazla kazanan oyuncunun 10 milyon kazandığını hesaba katarsak kararımızın ne kadar doğru olduğunu daha iyi anlarız.
Ama Football manager'de küçüğü hor görme o kadar yaygınki siz küçük bir takımı yönetiyorsanız asla büyük bir takımdan oyuncu alamazsınız. İsterseniz 100 milyon dolarda verin asla alamazsınız. İsterseniz deneyin.
Şimdi sizlere yine bir anımı anlatmak istiyorum. A. Madrid ile yeni bir kariyer açtım. Dünyadaki bütün büyük oyuncuları almak istiyordum. FM Modifier'den paramı sonsuz yaptım. İtibar aynıydı. İlk olarak Manu'dan C. Ronaldo'yu almak istiyordum. Neyse astronomik teklifi yaptım, kabul ettiler. Ronaldo'ya Manu'da kazandığnın iki katını teklif ettim, kabul etmedi. Neyse dedim bu sefer çok yüksek bir teklif yapayım, nede olsa öylesine oynuyorum. Yıllık tam 100 milyon dolar teklif ettim ve Ronaldo teklifi reddetti. Ve Ronaldo'nun yanında birçok oyuncu 100 milyonu reddetti. İnanılacak gibi değil. Gerçekte olsa nelerini vermezlerdi...
Yani bu oyunculardaki büyük takım sevgisini anlayamadım bi türlü. En basitinden yakın zamanda gerçekleşen Robinho transferini örnek gösterebiliriz. Robinho Football manager'ki gibi parayı önemsemese Man City'e gitmezdi. Bu oyundaki büyük bir mantık hatasıdır, hiçbir açıklaması yoktur. İlk düzeltilmesi gereken hata bu hatadır.
-Manager Olan Biziz!
Fm 2009 daha az rastladığımız bir hatadan bahsetmek istiyorum. Başkanlarımız oyunda yokturlar, hiçbirşeye karışmazlar. Ancak bazen kulüplerin mali durumları iyi olmasına rağmen transferlere karışarak biz managerleri delirtirler. X oyuncusunun değeri 10 milyondur ve takımdaki önemli bir oyuncudur, gitmesini istemediğimizi belirtiriz. Ama başkanımız sanki inatla bu oyuncunun gitmesini ister gibi gelen 5 milyonluk teklifi kabul eder. Halbuki biz bu oyuncu için 30 milyon dolarlık teklifleri bile reddedebiliriz.
Mesela M. Fernandez benim takımım için önemli bir oyuncudur, takımdaki ikinci senesidir. Ve değeri 19 milyon dolara kadar çıkmıştır. Tabi takımımız itibarı yüksek olmadığından büyük takımlar teklifler yaparlar. Bizde oyuncuyu satmayacağımızı belirtiriz. Ancak transferin son haftasında 15 milyondan daha az bir teklif gelir ve başkanımız teklifi kabul eder. Bu ne denilebilirki?
Neyseki FM 2009'da bu hata eskisi gibi görünmüyor, artık daha az oluyor ama bazıları yine bizleri delirtmeye yetiyor.
-Bizi Beğenmiyor Musunsuz?
Yine Football manager'de bizi sinir eden bir hatayı anlatmak istiyorum. Bir oyuncu vardır, birçok talibi vardır. Ve taliblerden biride sizsiniz. Ve ilk olarak teklifinizi yapıyorsunuz. Oyuncu için 10 milyon teklif yapıyorsunuz. Zaten oyuncunun takımı bu teklifi verene satacak bu oyuncuyu. Ancak sizin teklfinizi reddediyorlar. Tamam, olabilir ancak sonrasında gelen 8 milyon değerindeki teklifi kabul ediyorlar. Ben yine oyuncu için 10 milyon teklif ediyorum ve benim teklifimi deği, diğer teklifi kabul ediyor. Olacak şey değil.
Yine bir örnek vereyim. M. Richards için 40 milyon teklif ediyorum. Benim yanımda bu oyuncuyla ilglinen onlarca ünlü takım var. Benim teklifim kabul edilmiyor. Sonra Man City ile ayın ligde olan Liverpool 30 milyon dolar teklif ediyor ve ''salak'' Man City teklifi kabul ediyor. Yine 40 milyon dolar teklif etmeme rağmen teklifim kabul edilmedi ve çok değerli bir oyuncuyu elimden kaçırmış oldum.
Yine hiçbir mantığı olmayan, sadece bir kişinin değil, milyonlarca kişinin başına gelen mantıksız ve saçma bir olay daha. Ve hala güncelliğini koruyor.
-Niye Almak İste Miyorsunuz?
Yine hiçte mantıklı olmayan ve yıllardır süren bir sorunu anlatacağım. X oyuncusunu satmak istiyoruz, değeri 10 milyon dolar olamasına ve ünlü olmasına rağmen oyuncumuzu satmak nerdeyse imkansız. Oyuncuyu diğer kulüplere ne kadar az bir miktara önerirseniz o oyuncuyu kimse almaz. Hatta bazen 0 bile teklif etseniz o oyuncunun talibi çıkmaz.
Guiza'yı ikinci senesinde yollamak istiyordum. Güiza bir önceki sezon ligde gol kralı olmuş, başarılı bir forvetti. Değeri 13 milyon dolardı. Transfer listesine koydum ve gelecek teklifleri beklemeye koyuldum. Ancak beklenen teklif bir türlü gelmiyordu, oysaki Guiza çok değerli bir oyuncuydu. Kulüplere önerdim. 10 Milyon Dolara kimse almadı. 8'e, 5'e, 4'e.. kimse almadı. Yeni forvetimi almıştım, artık Güiza gitmeliydi ve ondan kurtulmak için 0 önerdim. Ve buna rağmen talibi çıkmadı, inanılacak gibi değil. Ha, şunuda söyleyeyim sonradan oyuncuyu 7 milyona sattım, onunda sırrı bende.
Güiza gibi bir futbolcuyuda bedavaya satamayacaksam nerde kaldı bu oyunun gerçekçiliği?
Her nekadar FM 2009'da bu hatalar aza indirilmiş olsada hala çok rahatsız edici. Umuyorumki gelecek serilerde dahada aza indirilir.
Daha fazla yazabilirdim, o kadar çokki bu hatalar anlatılacak gibi değil. Şimdide sizler oyundaki transfer saçmalıklarını burada yazın, dertleşelim.
CaNaVaR2o
Lord
Lima Lima
sana kesınlıkle katılıorm bunlar we daha nıcelerı senın mıcah rıchards a olan bana o kadar cok oluo ki....
Kesinlikle katılıyorum. FM 2007'de Bojan'ı FB'ye almıştım. Gelen tekliflerin hepsini reddettim başkan kendi sattı 55 M'ye Inter'e. Acayip sinirlerim bozuldu![]()
transfer konusunda hakikaten oyunun yapımcılarına nasıl küfürler ettiğimi bilemezsiniz. gerçekten ince detaylı konular vermişsin saol
Çok haklısın,çok da iyi bahsetmişsin bu sorunları.Şu kulüp başkanına bari rest çekebilsek satılmasını istemediğimiz oyuncu için,ültimatom verebilsek...
eet fm nin en önemli sorunu bu bence biraz daha gercekcı olursa süper olacak
Türkiye Muhsin Yazıcıoğlu'nu değil, şerefini yitirmiştir...
kesinlıkle Katılıyorumm...Bakalım bu nu Ne Zaman Düzeltecekler
"Kaç gol attığımın bir önemi yok,önemli olan onları nasıl attığım."
"Eğer Ajax alt yapısında oynuyorsanız zaten büyük bir yıldızsınız demektir."
İBRAHİMOVİÇ
Uzun, düzenli, anlaşılır, akıcı ve en önemlisi haklı bir yazı olmuş Ersin. Dediklerine bire bir katılıyorum.
Sizin hayallerinizin bittiği yerde bizim gerçeklerimiz başlar..
Bir başka saçmalık da transfer bütçeleri...6m $ a riiseyi, 19m$ a menezi, 12.5m$ a baptistayı alabilmiş bir Roma takımının transfer bütçesi ,ittirseniz bile 9m$...uLAN 9M$ nedir ki?...Oyunda para istiyorsanız ya İngiliz takımlarını alacaksınız ya da Shakhtarı...
Bir manyaklık da şu ki Elfsborgu ŞL nde çeyrek final oynatınca Real Madrid bile size teklif yapabiliyor...Hamburg,Real Madrid, Liverpool, Monaco, Lille bir senelik kariyer sonunda teklif yapacaksa ben ne anladım bu işten? gerçi bu olay fm 2008de oldu.
Genel olarak doğru şeyler söylemişsin ama para için her oyuncu takımını değiştirecek diye birşey yokki. Devre arasında Kaka transfer haberleri vardı ordada gördükki para hiçbirzaman herşey olmuyomuş. Arap sermayesi herşeyi döktü Kaka'nın önüne ama Kaka gitmek istemedi. Çünkü FM diliyle Milan - City'den Reputation olarak çok daha üstün bir takım.
Totti - Giggs - Del Piero - Raul konusunda sana katılmamak mümkün değil. 08'de yaşları 34 olduğunda bu adamlar serbest kalıyodu. Gerçek hayatta bu futbolcuları kuluplerinin bırakma olasılığı yok gibi ama oyunda böyleydi. Bu sene geçen senelere oranla bunlar dahada azaldı. 2010'da tamamıyla düzelmesi tek umudumuz tabiki..
*/DΣΛ†hS†ΛLkΣR / [TR]aXeX
Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)