İlk başarı dilekleri benden olsun. Farklı bir girişim olduğundan epey renkli olacak gibi.
Football Manager Bölümü Kategorisinde ve FM 2012 Kariyerleri Forumunda Bulunan Anadolu Efes S.K. | Hedef Avrupa ! (5. Sezon) Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Anadolu Efes artık futbolda da var ! Ünlü basketbol kulübü Anadolu Efes 2011/2012 sezonundan itibaren futbol şubesiyle de taraftarlarına hizmet ...
Anadolu Efes artık futbolda da var !
Ünlü basketbol kulübü Anadolu Efes 2011/2012 sezonundan itibaren futbol şubesiyle de taraftarlarına hizmet edecek. Radikal bir karar alarak futbol şubesi kurmaya karar verdiklerini yaptığı basın toplantısında belirten başkan Tuncay Özilhan şöyle konuştu:
"Yıllardır Türk sporuna basketbol şubesinde gururla hizmet vermekteyiz. Türk sporunun her zaman ileriye adım atmasına öncü olduk. Gerek kazandığımız başarılarla gerekse spora yaptığımız yatırım ile Türkiye'nin bir spor ülkesi haline gelmesine vesile olduk. Artık vizyonumuzu genişleterek Türkiye'ye başka alanlarda da katkı verme zamanının geldiğine karar verdik ve bir süredir aklımızda bulunan bu projeyi hayata geçirdik. Bundan sonra basketbolda yaşadığımız başarıları futbolda da yaşayarak hem Anadolu Efes'i hem de Türkiye'yi bir adım ileriye taşımak için çalışıyor olacağız."
Anadolu Efes'in futbola hangi kademeden başlayacağı soruları üzerine Özilhan, "Türkiye'de köklü bir geçmişe sahip olan Kocaelispor kulübünün maddi sıkıntı içerisinde olmasına binaen kulübün ortaklarıyla bir araya geldik ve Kocaelispor kulübünü satın alma işlemini gerçekleştirdik. Kocaelispor bundan sonra futbol faaliyetlerine Anadolu Efes olarak devam edecek. Ancak Kocaeli halkını ve Kocaelispor taraftarlarını da kesinlikle arka plana atmayacağız. Onlar da bundan sonra bizim taraftarımız sayılır. Ancak aldığımız bilgilere göre bizden bağımsız Kocaelispor adında bir kulüp kurulacak ve bu kulüp faaliyetlerine alt ligden başlayarak devam edecek. Onların bu kararına saygı duyuyoruz ve kendilerine başarılar diliyoruz." şeklinde cevap verdi. Dolayısıyla Anadolu Efes, futbol faaliyetlerine Kocaelispor'un yerine, Spor Toto 2. Lig A Grubu'nda başlayacak.
Teknik direktör, personel ve oyuncular hakkındaki söylentilere de açıklık getiren Özilhan, "Öncelikle futbol şubemizin asıl sorumlusu sayın Engin Özerhun olacaktır. Ben de elimden gelen desteği göstereceğim ama son karar hep sayın Özerhun'un olacaktır. Ek olarak basketbolumuzun efsane ismi Petar Naumoski futbol kulübümüzün teknik direktörü olarak çalışmayı kabul etti. Yolumuza Petar ile başlayacağız, personel seçimini de tamamen kendisine bırakacağız. Hocamıza güvenimiz tam. Oyuncular konusunda da Kocaelispor'un tüm oyuncuları ile yolları ayırdık. Sıfırdan bir kulüp kuracağız. Oyuncu seçmeleri için yakın bir zamanda duyuru yapılacaktır. Ayrıca personellerimiz de bu iş için sürekli çalışıyor olacak. En ideal kadroyu kurup en kısa zamanda Süper Lig'e çıkmayı planlıyoruz." şeklinde konuşarak kulübün geleceği hakkında bilgi verdi.
Kulüp Tarihçesi
Anadolu Efes Spor Kulübü 1976 yılında Tuncay Özilhan önderliğinde Kadıköy Spor Kulübü'nün devralınmasıyla Efes Pilsen Spor Kulübü olarak kuruldu. Yalnızca basketbolda faaliyet gösteren Efes Pilsen, kısa sürede ligin en önemli takımlarından biri haline geldi. Asıl başarısını 1990'lı yıllarda gösteren Efes Pilsen, Avrupa Kulüpler Kupası'nda final oynadı ve Koraç Kupası'nı kazandı. Avrupa'da final oynayan ve kupa kazanan ilk takım olma başarısı gösteren Efes, ligde de şampiyonluklar yaşayarak adından söz ettirmeye devam etti. Başarılı performansını 2000'lerin başında da gösteren lacivert beyazlılar Avrupa Kupalarında iki kez Final Four oynadı. 2011 yılında çıkan bir yasa ile adı Anadolu Efes Spor Kulübü olarak değişen takım, aktivitelerine bu isim altında devam etmektedir.
Petar Naumoski imzaladı !
Anadolu Efes'te beklenen imza gerçekleşti ve futbol şubesi teknik direktörlüğüne efsane basketbolcu Petar Naumoski getirildi. İmza töreninde konuşan Naumoski, Türk futboluna yeni bir soluk getirmek istediklerini ve bu amaçla kendisinin de yepyeni bir tecrübe edineceğini söyledi. En kısa zamanda personel ve kadro düzenlemesi ile ilgileneceğini belirten Naumoski, yönetimin izin verdiği ölçüde en iyi kadroyu kurmak ve Anadolu Efes'i futbolda da layık olduğu yerlere getirmek istediğini söyledi.
Basketbolculardan da destek geldi
Anadolu Efes'in verdiği bu karara basketbolculardan da destek geldi. Takım kaptanı Kerem Tunçeri, "Bu aldığı kararda kulübümüzün sonuna kadar arkasındayız, futbol kulübüne de sahip olmamız bizi bir adım ileriye taşıyacaktır. Taraftarlarımızdan basketbola verdiği desteği futbola da vermesini bekliyoruz. Ve taraftarımıza bu konuda bir sürpriz hazırladık." şeklinde konuştu ve aşağıdaki videoyu alkışlar eşliğinde gösterime sundu.
Anadolu Efes forma lansmanı yapıldı
Anadolu Efes'in futbol takımının 2011/12 sezonunda giyeceği formaların tanıtımı görkemli bir törenle yapıldı. Kulübün basketbolcularının yanısıra Anadolu Efes, Galatasaray ve Beşiktaş yönetim kurulu üyelerinden bazılarının da katılım gösterdiği törende tanıtılan formalar şöyle:
![]()
![]()
ÖZET
Merhaba arkadaşlar, biraz uzun bir giriş yaptım ancak kariyerin gidişatını anlayabilmeniz için bunu okumanız iyi olacaktır. Özet geçecek olursak, bir farklılık yapmak istedim ve fanatik taraftarı olduğum Anadolu Efes'in editör ile futbol takımını kurdum. Başkan Tuncay Özilhan eşliğinde Petar Naumoski adıyla zevkli olacağını düşündüğüm farklı bir maceraya atılıyorum. Sizin de kariyerden zevk almanızı umuyorum. Sıfırdan bir takım kuruyor olacağız, takımımızda ne personel ne de oyuncu mevcut şu an. O yüzden klasik kariyer kurallarına da biraz karşı gelmek zorundayım. Hazırlık maçı yapmam şu etapta mümkün değil. En kısa zamanda kadromuzu kurup Anadolu Efes'i Türkiye'nin en iyi kulübü yapmaya çalışacağım. Takım, Kocaelispor yerine 2. Lig A Grubu'nda mücadele edecek. Maçlarımızı 16500 kişi kapasiteli Sinan Erdem Spor Kompleksi'nde oynuyor olacağız. Daha önce benzeri olmayan bir kariyer olacağı için hedef konusunda bir şey söylemem zor. İlk sezonda özellikle bir üst lige de yükselebiliriz, küme düşmemeye de oynayabiliriz. Bunu hep birlikte göreceğiz.
Veritabanı büyüklüğü: Özel (Geniş veritabanı, Türkiye'den tüm oyuncular ve Avrupa'da en üst liglerden oyuncular)
Açık ligler: Türkiye (2. Lig ve üstü)
Veritabanı: http://www.mediafire.com/?ph1xw35wwnaowo7
Logo ve Formalar: http://www.mediafire.com/?niukfolgdpatnn0
Veritabanı ile oynamak için;
VeritabanınıBelgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2012\editor data içerisine, logo ve formalardan Efes logos klasörünü Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2012\graphics\logos içerisine, Efes kits klasörünü Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2012\graphics\kits içerisine atınız. Daha sonra cache silme işlemini uygulayıp, yeni oyun başlatırken indirdiğiniz veritabanını seçiniz.
Kariyer Özeti
2011/12 Spor Toto 2. Lig 4.
2011/12 Spor Toto 2. Lig Play-off Şampiyonluk
2012/13 Bank Asya 1. Lig Şampiyonluk
2013/14 Spor Toto Süper Lig 13.
2014/15 Spor Toto Süper Lig 4.
İlk başarı dilekleri benden olsun. Farklı bir girişim olduğundan epey renkli olacak gibi.
forumumuzda sizi rahatsız eden, ya da başkasına rahatsızlık verebileceğini düşündüğünüz bir mesaj gördüğünüzde lütfen mesajın altında bulunan "moderatörlere bildir" butonundan mesajı bizlere ulaştırın.
başarılar yasin, ilginç bir deneyim olacak.
yazdıklarını okudum da mantıklı geldi şimdi. bu klübün bence futbol şubesi de olmalı artık![]()
Bir an gerçek sandım) ama basketbol takımı olarak kalmasını yeğlerim ..
Bu arada inş. iyi bir kariyer olur takipteyim ..
BaşarılarGüzel bi kariyer olur inş.
Gerçekte de basketbola geçmesi gerek taraftarıyla büyük ilgi odağı,başarılar zevkle takip edeceklerden biriyim.
Çok zevkli bir kariyer olacak belli başarılar dilerim![]()
Eski Nick:Emre Ballı
İlginç bir girişim,başarılar.
İlginç bir kariyer olacak başarılar takipdeyim
güzel bir çalışma olmuş başarılar. Sadece bedava oyuncular ile nasıl olacak o iş cok merak ediyorum![]()
Şu an 3 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 3 konuk)