Eline sağlık kardeşim ama bir şey eklemek istiyorum, bu taktikte kanatlar gizli forvet olarak oynatıldığı zaman daha çok gol atılıyor.
Forum & Dosya Çöplüğü Kategorisinde ve Dosya Çöplüğü Forumunda Bulunan Barça'nın FM taktiği çözüldü!! Konusunu Görüntülemektesiniz,Konu İçerigi Kısaca ->> Barcelona'nın günümüzde kullandığı çok atarken az gol yemesinin fm 2011 'e uyarlanmış hali! Bu taktikle defansın önde kurulması ve oyunu ...
Barcelona'nın günümüzde kullandığı çok atarken az gol yemesinin fm 2011 'e uyarlanmış hali!
Bu taktikle defansın önde kurulması ve oyunu geniş bir alana yayarak
rakiplerimizi serseme uğratmakla kalmayıp her şeyiyle takım olduğunuzu hissedeceksiniz. Barça'nın takım oyunuyla gelen başarılarını devam ettirin. Taktik match
prepationda %100 olana kadar gol yememek için ilk aldığınızda bol bol hazırlık maçı ayarlayın sezon maçları başlamadan takım taktiği benimsesin.
Ben bu taktik ile Barcelona'da ilk sezonumda 94 gol attım , sonra ki sezonda ise
102 gol attım ve şuanda devam ettiğin sezonun bitimine üç maç kalmasına rağmen 101 gole ulaştım.
Defansif olarak ise ilk sezonumda 15 , sonra ki sezon 27 ve bu
sezon üç maç kalmasına rağmen 12 gol yedim.
Umarım istediğiniz sonuçları bu taktikle alırsınız! Takik FMG kullanıcıları için yapılmıştır , başka forumlarda yayınlanmaması
dileğiyle.
Diziliş : 4-5-1 temel , 4-1-1-3-1 görünüm
Taktik defansların önde konumlanması , zaman geçirmeden hızlı bir şekilde oyun kurma ve pres yaparak rakibi kendi sahana olduğu kadar sokmamayı hedefliyor.
11.1.0'da başarı sağlanmıştır , diğer patchlerde denenmemiştir.
Oyuncu seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar ;
Kaleci : Kalecinin refleks , teke tek , pozisyon alma ve çeviklik özelliğinin dengeli ve yüksek olması önemlidir. Defans önde kurulduğu için kalabileceği teke tek pozisyonlar olacaktır.
Bekler : Defansif özellikleri(markaj,top kapma) , orta açması , takım oyunu ve hızlanma önemlidir. Bunun yanında dayanıklılık ne kadar yüksek olursa o kadar çok maça çıkar. Her özelliği olmasa da hızlı yedeklerinin bulunması yararınıza olacaktır.
Stoperler : Defansif özelliklerinin yanında kafa özelliğinin yeteri kadar yüksek olması , pozisyon alma ve zıplama ne kadar yüksekse o kadar yararlı. Ek olarak ortalama olarak hızlı olurlarsa karınıza olacaktır(12-14). Önce kurulan defansif çizgi olduğu için hızlı olurlarsa daha az gol yersiniz ancak hızlı olacak diye defansif özelliği az olan oyuncular seçmeyin.
Defansif ortasaha : Tam bir defansif orta saha gerekli , top kapma , markaj , dayanıklılık , takım oyunu , pozisyon alma dengeli ve ne kadar yüksek olursa o kadar performans verir.
Ortasaha : Fazla gol atmanın kilit noktası olan oyuncunuz , güçlü bir oyuncu olmalı değilse de teknik , hız ve uzaktan şutları yüksek olsun , güçlü bir oyuncu ise , pas , markaj , takım oyunu dengeli bir şekilde yükseldikçe daha çok performans alırsınız. Direk olarak bir katkısını görmesinizde(ortalama asist gibi) , gol atmadan asist yapmadan da yüksek puanlar çıkardıkları maçlarda farka gittiğiniz göreceksiniz.
Ofansif ortasaha : Hızlanması yüksek , pası ve top sürmesinin yanında , topsuz alanında dengeli olmalı son vuruşları da yüksek olursa tadından yenmiyor.
Kanatlar ;
Sol açık : Kesinlikle teknik olmalı , pası , top sürmesi ve takım oyunu ne kadar yüksek ise o kadar çok performans alırsınız.
Sağ açık : Kesinlikle hızlı olmalı , bitiriciliği ve top sürmesi ne kadar yüksek olursa o kadar iyi performans alırsınız.
Forvet : Bu forvet tipi beleşçi olmamalı , tek kaldığında topu saklayabilecek kadar yaratıcılığı olan , kaleyi gördüğünde golü atabilecek kadar bitiriciliği olan(16+ büyük takımlarda) , hızlı ve teknik forvetler olmalı(Fast Striker olarak geçen forvetler çok iyi performans gösterir , target stlerden pek performans beklemeyin.)
Alınan sonuçlar :
2010-2011
2011-2012
2012-2013
sezon bitmedi bir kaç maç kaldı , sezon beklentileri karşılandı.
Puan Tabloları :
Yenilen golün azlığı stoperlere ve dmc ye düşüyor azcık hızları olduğunda çok az gol yersiniz.
Atılan golün fazlalığı ortasahanızın performansına bağlıdır.
Aldığınız sonuçları ve varsa sslerini paylaşırsanız sevinirim
Taktik ve konu tamamen bana aittir hiç bir yerde paylaşılmazsa sevinirim , taktiği FMG kullancıları için paylaşıyorum.
Konu meshur23 tarafından (21 Mart 2011 Saat 23.50 ) değiştirilmiştir.
Eline sağlık kardeşim ama bir şey eklemek istiyorum, bu taktikte kanatlar gizli forvet olarak oynatıldığı zaman daha çok gol atılıyor.
Anlatmını çok beğendim.Taktiği de deneyeceğim.Teşekkürler.
Bu arada Fast Striker olarak Lucas Barrios olabilir mi?Bende o var şu an ve hızı epey yüksek ama Fast Striker olarak mı geçiyor bilmiyorum.
Fast Striker dediği Poacher (Fırsatçı Golcü) tipindeki oyuncular vaclav kadlec bobo tipi oyuncular iş yapabilir
kardeş taktiğin hoşuma gitti, indirdim deniyeceğim. hemde kurulu ve kurgulu bir takımda. 7.sezonumda arsenal ile oynuyorum senin taktiğin üzerine devam ettireceğim bu oyunumu bakalım nasıl sonuçlar verecek. forvet hattında neymar ve lisandro lopez var elimde tabi lopez yaşlandı senin de dediğin gibi neymar süratli bir adam uyar umarım.
second place is the first loser
Barcelonasın ama kardeşim ya ben Küçükçekmecespor ile ikinci sezon kupayı alıp ligi madara ettim mesela![]()
Ulaşılacak saadete kaç kapı daha var ? Açtım açtım kapıları, girdim bomboş evlere vardım. Yardım lazım bana şansım yaver. Sanma, hiç hoş değil gördüklerim amma. Emin değilim herşey muamma.
Saygı duyarım hocam sadece paylaşmak istedim
Eklemek istediğim bir şey var , sanırım 11.2.1 den sonra taktiklerde büyük bir değişiklik olmuş , bu taktik 11.1.0 ' da denenmiştir.
Bu iki mesaj art arda yazıldığı için birleştirilmiştir.
Sağ kanat gizli forvet çok gol atıyor sol kanat ise daha fazla oyunkurucu rolünde gol pozisyonu bulduğunda daha iyi bir pozisyonda olan varsa topu ona vermeyi daha çok tercih ediyor böylece gol yollarında daha fazla etkili oluyorlar(denediğim üzere) , iki kanat arasında ve arkasında beklerde bir birine uyum sağladığıda bir birlerine asist yaptıkları da çok oluyor.
Uygundur hocam , FM scout'tan bakıyorum 2013 yılındayım , FMS'den böyle oyuncuları bulabilirsiniz , Villa , Torres , İbrahimovic gibi oyuncular FS oluyor , kısacası komple forvet oynamaya daha yatkın oyuncular oluyorlar , FMS'den oyuncu ararsanız nokta atışı yapabilirsiniz.
Neymar ile yüksek sonuç alabilirsiniz hocam ancak bitiriciliği başlangıçta ki gibi düşük kalmış ise teke tek i iyi olan kalecilere karşı biraz kaçırabilir (: Lisandro'nun genç olmasını dilerdim Neymar'ı kanada gönderirdi %90 (:
Ayrıca eklemek isterim umarım Fabregas'ı satmamışsınızdır bu taktikte çok verimli oluyor pasından dolayı. Fazla yorulma sorununuz olursa yedeği olarak Rakitic'i tercih edebilirsiniz vereceğiniz paraya değer. Bende Xavi'den sonra görevi o devraldı ve çok iyi maçlar çıkartıyor.
Konu meshur23 tarafından (07 Mart 2011 Saat 23.59 ) değiştirilmiştir.
ben neden göremiyorum silindimi konu
Şu an 1 kişi bu konuyu görüntülemekte. (0 üye ve 1 konuk)